Türkiye'de bu makine sadece Konya'da üretiliyor! Fiyatı 2 milyon lira

Türkiye'de bu makine sadece Konya'da üretiliyor! Fiyatı 2 milyon lira

Konya sanayisinde üretimi tamamlanan özel bir makine dikkatleri üzerine çekti. 2 milyon liraya satılan makineye yoğun ilgi var.

Konya Tarım Fuarı'nda tanıtılan bir makine dikkatleri üzerine çekti. Özduman Tarım Makineleri iş ortağı Muhammet Yiğit, ürünün ekime girmeden önce toprağı hazır hale getiren makinelerini Merhaba Gazetesi'ne tanıttı. Yiğit, Avrupa'daki tarlalarda 20 yıldır çalışan ve ünlü olan rotor silriltip makinenin Türkiye'de yeni üretim olduğuna vurgu yaptı.

8-960x640.jpg

Yiğit, bu makinenin Türkiye lisansını aldıklarını, Özduman Tarım Makineleri ile birlikte Konya'da üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Muhammet Yiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye piyasasına bu ürünle girmeyi planlıyoruz. Ülkemizde bu sistemle çalışan ikinci bir makine yok. 1 yıldır üzerinde çalışıyorduk bu aracın. 2024 yılında satışa sunuldu.

img-8362-960x640.jpg

Bu makine, Türkiye'de sadece Konya'da Özduman Tarım Makinelerinde üretiliyor. Yine Avrupa ihracatımız da var. Avusturalya, İspanya, Yeni Zelanda, Portekiz gibi ülkelere gönderiyoruz. Çiftçilerimiz makineye yoğun ilgi gösterdi ama zamana ihtiyacımız var. Bunu geleceğin makinesi olarak görüyoruz. 4 ana gruba ayırdık makineyi. Teknik özelliği çok fazla. Sıra arasını işlediği için çiftçiye avantaj sağlıyor. Fuara özgü olarak makine 57 bin Avro.”

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum