Türkiye'de boşanmalar artıyor!  1 yıl dolmadan 5 bin çift boşandı!

Türkiye'de boşanmalar artıyor! 1 yıl dolmadan 5 bin çift boşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkemizde boşanma oranlarında artış gözlemlenmekte. Son verilere göre, 5 bin 126 çiftin evlilikleri 1 yıl dolmadan sonlandırıldı.

TÜİK'in yayınladığı verilere göre, boşanma nedenleri arasında en öne çıkan faktör şiddetli geçimsizlik olarak kaydedildi. İstatistikler, çiftler arasındaki anlaşmazlıkların, boşanma sürecini hızlandıran temel etmen olduğunu gösteriyor.

Boşanma oranlarındaki artış, toplumun yapısındaki değişimlerin ve ilişki dinamiklerindeki evrilmelerin bir yansıması olarak yorumlanıyor. Uzmanlar, ekonomik, sosyal ve kültürel faktörlerin yanı sıra iletişim eksikliklerinin de boşanma oranlarını etkilediğine dikkat çekiyor.
Boşanma vakalarının artmasıyla birlikte, boşanma sonrası yaşanan ekonomik ve psikolojik zorluklar da önemli bir konu haline geliyor. Bu durum, aile yapısının sağlamlaştırılması ve çiftler arası iletişimin güçlendirilmesi gerekliliğini de ortaya koyuyor.

TÜİK'in açıkladığı bu veriler, aile kurumunun güçlendirilmesi ve çiftler arası uyumun artırılması yönünde daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. Toplumun her kesimine eşit ve etkili destek sağlanması, boşanma oranlarının azaltılmasında önemli bir adım olabilir.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı evlenme ve boşanma istatistiklerine göre; Türkiye'de boşanan çiftlerin sayısı, 2023 yılında bir önceki seneye göre yaklaşık 10 bin azaldı. 2022'de 182 bin 437 olan boşanan çiftlerin sayısı, 2023 yılında 171 bin 881 oldu. Bin nüfus başına düşen boşanma sayısını ifade eden kaba boşanma hızı 2023 yılında binde 2,01 olarak gerçekleşti. En yaygın boşanma nedeni, 165 bin 51 boşanma ile geçimsizlik olurken; ardından zina, terk, cürüm ve haysiyetsizlik, cana kast ve pek fena muamele gibi nedenler geldi.

1 yıldan az süren evliliklerin sayısı 5 bin 126 oldu. Bu evliliklerin 4 bin 884'ü geçimsizlik, 4'ü zina, 3'ü terk, 2'si cürüm ve haysiyetsizlik, 199'u bilinmeyen ve 34'ü diğer nedenlerle sona erdi. 2023'te boşanan çiftlerin 31 bin 980'i evlilik süresi 20 yılı geçen çiftlerden oluştu. Bu çiftlerin de 30 bin 679'u geçimsizlik nedeniyle, 29'u zina, 14'ü akıl sağlığı, 13'ü cürüm ve haysiyetsizlik, 12'si terk, 7'si cana kast ve pek fena muamele, 1060'ı bilinmeyen ve 166'sı diğer nedenlerle boşandı

Kaynak:Dünya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum