Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları düşecek! Yeni gelişme duyuruldu

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları düşecek! Yeni gelişme duyuruldu

Türkiye'de son zamanlarda artan benzin ve motorin fiyatları vatandaşın gündeminden düşmüyor. Dolar kurunda yaşanan artışa bağlı olarak benzin ve motorine zam durmak bilmedi.

Dolardaki yükseliş sürerse yeni zamların gelebileceği belirtiliyor. Petrolün varil fiyatındaki düşüş bile zamların önüne geçemiyor. Kısa vadede varil fiyatının da yükselmesiyle benzin ve motorinin litre fiyatının daha da artacağı ön görülüyor.

1692022021179.jpg

Seçim öncesi Gabar'da petrol müjdesi verilmişti. Şimdi ise seri üretimde rekora üretime geçileceği bilgisi verildi. Bu keşiflerle birlikte Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının düşüşe geçmesi bekleniyor. Vatandaşın bu konuda heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

1279042.jpg

Gabar'daki bu gelişmenin, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltması ve ekonomiye yerel kaynakların katkısını artırması bekleniyor. Yerel petrol üretiminin artmasıyla birlikte, Türkiye'nin dış piyasalardan petrol ithalatına olan bağımlılığının azalması ve enerji maliyetlerinin düşmesi öngörülüyor.

1-3.jpg

Uzmanlar, Gabar'daki bu gelişmenin petrol fiyatlarında bir düşüş beklentisi yaratabileceğini belirtiyor. Artan yerel üretim, piyasada daha fazla arz sağlayarak fiyatların aşağı yönlü hareket etme olasılığını artırabilir. Ancak, uluslararası piyasalardaki petrol fiyatlarının da etkisiyle fiyat düşüşlerinin ne kadar belirgin olacağı ve ne zaman hissedileceği belirsizliğini koruyor.

1469320.webp

ÜRETİMDE REKOR KIRACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Birçok ilimizde petrol ve doğalgaz arama çalışmaları devam ederken bu kez Türkiye rekor kırmaya hazırlanıyor.

insirim-1pik-cover.jpg

Türkiye'nin önümüzdeki süreçte çok daha güzel ve güçlü bir ülke olacağına dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti: "Bizler Türkiye'nin enerjide bağımsızlığını sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin petrolde ve doğal gazda dışa bağımlılığını bitirmek için Karadeniz'de denizin ortasında Sakarya gaz sahasından Türkiye bugün kendi doğal gazını üreten bir ülke oldu. Bir dönem adı terörle anılan, girilemez denilen Gabar, çok şükür bugün petrolle anılıyor. Artık orası çok daha güvenli ve biz orada Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz.

1-2.webp

İnşallah yarın (Gabar) üretimde bir rekor kıracağız. Bunu da inşallah oradan bütün milletimizle paylaşmış oluruz. Dolayısıyla Türkiye her alanda bu yeniliklerle yoluna kararlılıkla devam ediyor."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum