Türkiye'de akaryakıta yeterli miktarda indirim gelmiyor!

Türkiye'de akaryakıta yeterli miktarda indirim gelmiyor!

Dünya genelinde petrol fiyatları ciddi anlamda düştü. Türkiye'de ise benzin ve motorine kuruşla indirim geliyor. Vatandaş yeterli miktarda indirim yapılmadığı için tepkili...

Yaşanan bu düşüşte, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı konumunda bulunan Çin ekonomisine yönelik endişeler yer alıyor.

ÇİN’DEKİ PROTESTOLAR FİYAT DÜŞÜŞÜNDE ETKİLİ

Çin, ısrarla “sıfır vaka” stratejisini sürdürürken, vaka sayılarında yaşanan rekor artışlar, ülkenin ekonomik büyümesine yönelik endişeleri artırıyor. Bütün bu gelişmeler ekonomik yavaşlama riskini artırırken, petrol fiyatlarını da aşağı yönlü olarak etkiliyor. “Sıfır vaka” stratejisine yönelik Çin’de ülke genelindeki protestolar da fiyat düşüşünde etkili oluyor.

VENEZUELA’YA YAPTIRIMLAR HAFİFLEDİ

Petrol fiyatlarını aşağı çeken bir diğer gelişme olarak da ABD’nin dünyanın en büyük petrol rezervine sahip ülkesi Venezuela’ya yönelik yaptırımları hafifletmesi gösteriliyor. Ambargonun gevşemesi, petrol fiyatlarındaki düşüşü hızlandırdı.

PETROL FİYATLARI SON AYLARDA GERİLİYOR

Küresel petrol fiyatları, sert bir düşüş yaşasa da bunun yurt içine yansıması yine sınırlı oluyor. Bu sene içinde akaryakıtta 30 liraya kadar yükselen pompa fiyatları görülürken, petrol fiyatı da yıl içinde 120 dolarları görmüştü. Petrol fiyatı yıl içinde gevşeyerek önce 100 doların altına geriledi, bugünlerde 80 dolar bandına kadar geldi. Akaryakıt fiyatları ise mazotta 24 lira, benzinde de 20 lira civarında bulunuyor. Vatandaşın beklentisi, son aylarda sürekli gerileyen petrol fiyatlarına rağmen, pompa fiyatlarında beklenen büyük indirimlerin yapılması olarak öne çıkıyor. Türkiye'de benzin ve motorine kuruşla indirim yapılması tepkiye neden oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum