Türkiye'de 7 yıldızlı otel inşa eden Arap sermayeli şirket iflas etti! İşte acı gerçek

Türkiye'de 7 yıldızlı otel inşa eden Arap sermayeli şirket iflas etti! İşte acı gerçek

Türkiye genelinde 3 tane otel inşa edecek olan Arap sermayeli şirket resmen iflas etti. Bahsi geçen otellerden birisi 7 yıldızlı olmasıyla dikkat çekiyordu.

Dünya genelindeki birçok ülke için turizmin önemi büyük. Türkiye bu ülkelerden sadece bir tanesi. Her yıl milyarlarca dolar turizm geliri elde eden ülkede sırf bu yüzden yeni otellerin inşası sürüyor.

merosa-89494.jpg

Yerli ve yabancı turizm yatırımcılarının ilgi odağında yer alan Türkiye'de bazı otel yatırımları ise çeşitli gerekçelerle tamamlanamıyor.

otel-2.webp

7 YILDIZLI OTEL İNŞA EDECEK OLAN FİRMANIN BAŞINA BUNLAR GELDİ

Son yollarda yabancılar arasında en çok Arapların yatırım yaptığı sektörde çok büyük bir iflas haberi geldi.

otel-4.jpg

2013 yılında Sakarya'nın Sapanca ilçesinde iki değerli arazi Arap sermayeli dev turizm firmasına tahsis edilmişti. Sapanca'ya iki tane 5 yıldızlı, bir tane 7 yıldızlı otel inşa edecek olan firmanın başına gelmeyen kalmadı.

otel-6.jpg

TURİZM DEVİ 2021 YILINDA KONKORDATO İLAN ETTİ

Otellerden birinin inşaatı devam ederken heyelan yaşandı ve çalışmalar durduruldu. Bu süreçte zora giren firma diğer iki otelin inşaatına hiç başlayamadı. Merosa isimli firma borç batağına girince konkordato ilan etti. 2021 yılında başlayan konkordato süreci başarılı olmadı. Sakarya Asliye Ticaret Mahkemesi şirketin iflasına karar verdi. Böylece 7 yıldızlı otel inşa edecek olan Arap sermayeli turizm şirketi iflas edip tarihe karıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.