Türkiye'de 4 kişiden 1'i yardıma muhtaç!

Türkiye'de 4 kişiden 1'i yardıma muhtaç!

Türkiye'de milyonlarca insanın yardıma muhtaç hale geldiği raporlarda ortaya çıktı.

İzlenilen yanlış ekonomi politikaları nedeni ile hızla değer kaybeden Türk Lirası hayat şartlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

2024 başında açıklanan yeni asgari ücret dahi hızla artan fiyatlara yetişemedi. Ev kirası veren, çocuğuna bakmak zorunda olan halk ayın sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünmeye başladı. Ekonomideki kötü gidişat ülkedeki suç oranını da doğrudan etkiler bir hal aldı.

yardim-zamani.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2023 yılı faaliyet raporu, Türkiye'deki yoksulluk tablosunu gözler önüne serdi. Söz konusu rapor göre, sosyal yardım alan kişi sayısı son 5 yılda 3 kat artarak 20 milyona yaklaştı. Bu da ülke nüfusunun dörtte birinin sosyal yardımlarla geçimini sağladığı anlamına geliyor.

ÜLKEDE YOKSULLUK GİDEREK ARTIYOR

Sosyal yardımlara ayrılan kaynak da son 5 yılda 7 kat artarak 305.9 milyar TL'ye ulaştı. Bu durum, artan yoksulluğa rağmen devlet tarafından yapılan yardımların yetersiz kaldığına işaret ediyor.


VATANDAŞ EN ÇOK GIDAYA İHTİYAÇ DUYUYOR

2023 yılında en çok gıda yardımı yapıldı. 957 bin 164 hane ve 3 milyon 509 bin 427 kişiye toplam 1.21 milyar TL gıda yardımı ulaştırıldı.

ELEKTRİK YARDIMLARI ARTTI

Yoksulluğun artmasıyla birlikte elektrik yardımı alan hane sayısı da arttı. 2019 yılında 1 milyon 343 bin 109 olan bu sayı, 2023 yılında 4 milyon 378 bin 839'a yükseldi. Devlet, bu hanelere 8,67 milyar TL elektrik desteği sağladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum