Türkiye'de 10 kişiden 8'i bu hatayı yapıyor! Cezası 152 bin TL

Türkiye'de 10 kişiden 8'i bu hatayı yapıyor! Cezası 152 bin TL
Ülke genelinde 10 kişiden 8'i tarafından yapılan büyük hataya 152 bin TL ceza geldi. Sigara içip yere izmarit atanları caydıracak cezanın detayları belli oldu.

Türkiye'de birçok kural ihlalinde ceza miktarları yükseltildi. Vatandaşın en çok yaptığı hatalarda dikkat çeken kararlar alınıyor. Özellikle sigara içen 10 kişiden 8'inin yere izmarit attığını kabul edersek bu ceza onları yakından ilgilendiriyor.

izmarit-2-1.webp

Bolu Belediyesi, meclis toplantısında aldığı kararla Zabıta Müdürlüğünün yetkilerini genişletti. ‘Belediye Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin günümüz şartlarına göre revize edilmesi’ maddesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Kararla birlikte Bolu Zabıtasına, kamu düzeni ve kent estetiğini korumaya yönelik daha geniş denetim yetkisi verildi. Yeni yönetmeliğe göre, yere izmarit veya çöp atanlara yönelik daha önce 14 bin TL olan ceza, 152 bin 895 TL’ye yükseltildi. Karar, Bolu Belediyesi tarafından duyuruldu.

sigara-izmariti.webp

SİGARA YASAĞI GETİRİLDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, çocuk parklarında sigara içmeyi yasaklayacaklarını belirterek, “Biz önerge olarak getiriyoruz onu bütçeye. Şu çocuk parklarının bulunduğu alanlarda, çocuk oyun gruplarının bulunduğu alanlarda sigara içmeyi tamamen yasaklayalım diyoruz. Bununla ilgili kanunun verdiği miktarların en üst sınırından zabıtamıza ceza yazma önerisi getiriyoruz. ‘Kendiniz başlayın’ diyenler için de eğer çevreyi kirletenler, yere tüküren, yere çöp atan, çocuk parkının yanında izmarit atan, sigara içen belediye çalışanıysa da bir net maaşının ceza olarak kesilmesini bütçeye önerge olarak getiriyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum