Türkiye petrol müjdelerine seviniyor! Bir ilde daha kuyu açılacak

Türkiye petrol müjdelerine seviniyor! Bir ilde daha kuyu açılacak

Petrol kuyularının sayısı arttıkça Türkiye'nin petrol üretimi de artıyor. Türkiye petrol müjdelerine seviniyor. Bir ilde daha petrol kuyusu açılacak. İşte detaylar...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yeni petrol kuyularını açmaya devam ediyor. Türkiye'nin petrol üretimi keşfedilen kaynaklar sayesinde artıyor.

petrol-benzin-rafineri.jpg

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Siirt ili, Şirvan ilçesinde X. Bölge ARI/TPO/K/L48-D ruhsat numaralı sahada, Şirvan-2 tespit kuyusunda petrol aranacak. Kamu arazilerinin kurumlardan gerekli izinler alınarak gerçekleştirilecek olan Projenin bedelinin 7 milyon lira olması bekleniyor. Döner (Rotary) Sondaj tekniği kullanılacak sondaj çalışması kapsamında üretim değil, sadece tespit yapılacak. 

Ham Petrolün Rezerv ve kalitesine göre üretim kuyusu açılıp açılmayacağı konusunda karar verilecek. Yeni kuyular açıldıkça Türkiye'nin petrol üretimi de artıyor. Büyük bir kaynağın keşfedilmesi durumunda Türkiye piyasasında benzin ve motorinin fiyatının da düşmesi bekleniyor.