Türkiye, İsrail’deki yangına uçaklarla müdahale etmişti

Türkiye, İsrail’deki yangına uçaklarla müdahale etmişti

Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının İsrail’de meydana gelen yangındaki başarılı çalışmalarını gösteren 2016 yılındaki Anadolu Ajansı’nın haberi sosyal medyanın gündemine oturdu.

Anadolu Ajansı’nın 2016 yılındaki haberi Twitter’da gündem oldu. Söz konusu haberde Türkiye’ye ait yangın söndürme uçaklarının İsrail’deki orman yangınını söndürmedeki başarısı gözler önüne serilmişti.

Türkiye’de günlerdir yetersiz müdahale sebebiyle söndürülemeyen orman yangınları yüreğimizi yakarken Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması büyük tartışma konusu oldu.

adsiz.jpg

Uçakların kullanılmamasıyla ilgili bir çok iddia ortaya atıldı. Tarım ve Orman BakanlığıTHK’ya ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasıyla ilgili “Kamuoyunda tartışılan uçaklar, THK’ya ait CL-215 tipi eski teknolojiye sahip uçaklardır. Bu eski tip, piston motorlu uçakların kullanmış olduğu yakıttan dolayı sıklıkla ikmal sorunları ile karşılaşılmaktadır. Bu uçaklar yangınlarda etkili ve verimli olarak çalıştırılamadığından yangınlara müdahalede zafiyet oluşturmaktadır" şeklinde bir açıklama yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.