Türkiye dostu Ukraynalı asker hayatını kaybetti

Türkiye dostu Ukraynalı asker hayatını kaybetti

Geçen yaz arkadaşı ile Türkiye turuna çıkan ve Konya'yı da ziyaret eden Ukraynalı Dimitri Yevdokymov, Rus işgalinin başladığı ilk aylarda Kiev yakınlarında çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Kevdokymov, Konya’ya yeniden gelmeyi çok istiyordu

Geçen yaz arkadaşı ile Türkiye turuna çıkan ve Konya'yı da ziyaret eden Ukraynalı Dimitri Yevdokymov, Rus işgalinin başladığı ilk aylarda Kiev yakınlarında çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Kevdokymov, Konya’ya yeniden gelmeyi çok istiyordu

277890993-549611146493704-5125714178142705016-n.jpg

Geçen yıl yaz aylarında Coğrafya Öğretmeni Yaroslav Bukhanenko ile Türkiye turuna çıkan Ukraynalı Tarih Öğrencisi Dimitri Yevdokymov, Rus işgalinin başladığı ilk aylarda Kiev yakınlarında çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Dimitri Yevdokymov'un Türkiye aşığı bir genç olduğu savaştan sonra yeniden Türkiye'yi ve Konya'yı yeniden ziyaret etmeyi hayal ettiği öğrenildi. Mart aylarında hayatını kaybeden Dimitri Yevdokymov'un hayali gerçekleşmedi. Arkadaşının yarım kalan hayalini yakın dostu Coğrafya Öğretmeni Yaroslav Bukhanenko gerçekleştirecek.

277962666-2093269827517112-8756875520169884617-n.jpg

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın üzerinden 220 günden fazla bir zaman geçti.

ASKERE GÖNÜLLÜ OLARAK KATILMIŞTI

Bugüne kadar çok sayıda Ukraynalı askerin yanı sıra siviller de savaşta hayatını kaybetti. Savaşta hayatını kaybedenlerden biri de Dimitri Yevdokymov idi. Geçen yaz Coğrafya Öğretmeni olan arkadaşı Yaroslav Bukhanenko ile Türkiye turuna çıkan Dimitri Yevdokymov, tatil dönüşü gönüllü olarak Ukrayna ordusuna katıldı. Rus işgalinin ilk günlerinde Kiev yakınlarında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Yevdokymov, son yurtdışı gezisinin bir kısmını Konya’da geçirmişti. Savaştan sonra yeniden Türkiye’ye ve Konya’ya gelmeyi hayal eden Dimitri Yevdokymov’un bu hayalini yakın arkadaşı Yaroslav Bukhanenko gerçekleştirecek.

adsiz-015.jpgKONYALILAR BİZİ ÇOK İYİ AĞIRLAMIŞTI

Konya günlerini ve Türkiye seyahati hakkında bilgi veren Yaroslav Bukhanenko, “Ukrayna’nın başkenti Kiev’de coğrafya öğretmenliği yapıyorum. Savaşa kadar Ukrayna’da huzurlu bir hayatımız vardı. Rus işgalinin başlamasıyla birlikte Ukraynalıların hayatı alt üst oldu. Çok yakın arkadaşlarımı bu savaşta kaybettim.  Özellikle de birlikte Türkiye turu yaptığımız Dimitri’nin savaşta hayatını kaybetmesi bizi derinden sarstı. Savaş olmasaydı tarih öğretmeni olacaktı. Birlikte Konya’da da bulunmuştuk. Konyalı bir arkadaşımızın evinde misafir olmuştuk. Bizi çok iyi ağırlamıştı. Dimitri ile birlikte Mevlana Müzesi’ne gitmiştik. Konya’nın tarihi güzelliklerine ve o manevi atmosfere şahit olmuştuk. Otostop ile Türkiye turu bile yapmıştık. Türkiye’ye ve Türk insanına hayran kaldık. Dimitri’nin hayali yeniden Türkiye’ye ve Konya’ya gelmekti. Fakat ülkemize ve insanlarımıza karşı yürütülen acımasız savaş ve işgalciler buna izin vermedi. Dimitri’nin hayalini ben gerçekleştireceğim. Savaştan sonra ilk gezimi Türkiye’ye yapıp, değerli dostumun kahramanımızın hayalini gerçekleştireceğim” dedi.

adsiz-016.jpg

TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNİ UNUTMAYACAĞIZ

Türkiye ve Türk insanının savaşın başladığı günden bu yana Ukrayna halkının yanında olduğunu dile getiren Yaroslav Bukhanenko, “Bugün kahraman ordumuzun Rus işgalcileri püskürtmesinde Türkiye’den aldığımız Bayraktarların çok büyük bir katkısı oldu. Ülkemizde yeni doğan çocuklara ‘Bayraktar’ ismini verenler bile oldu. Bayraktarlar adına şarkılar yazıldı. Bayraktarlar yenilmez denilen Rus ordusu efsanesinin yıkılması sağladı. Türk insanı bize manevi anlamda da çok destek oldu. Sosyal medyadaki destek yorumları bize güç veriyor. Türk hükümetinin esir takası konusundaki katkılarını da unutmayacağız. Ukrayna halkı zor gününde yanında olan Türk insanının vefasını asla unutmayacak. Değerli kardeşim Dimitri de Türkiye aşığıydı. Kahramanlarımızın anısını yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum