Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Gazze'ye 2 milyon dolar bağış

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Gazze'ye 2 milyon dolar bağış

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, bugüne kadar 2 milyon dolarlık yardımı Gazze'ye ulaştırdıklarını söyledi.

TDV genel merkezinde düzenlenen toplantıda vakfın 2023 faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Genel Müdür İzani Turan, 2023'ün, çok acının yaşandığı bir yıl olduğunu söyledi.

DEPREM BÖLGESİNE ANINDA YARDIM

Turan, "Başta Diyanet İşleri Başkanımız olmak üzere vakfımızın üst düzey başkanları hemen olaya müzahir oldular. Orada mutfak ikram aracımızı, mobil araçlarımızı, arama kurtarmamızı ve gönüllülerimizi bölgeye seferber ettik. Bu çalışmalarda milletimiz bize 1.684 TIR, 439 kamyonet yardım maddesi emanet ettiler, biz de mahalline ulaştırdık. 3 bin 678 konteyner kurulumunu gerçekleştirdik. Bugüne kadar afet bölgesinde 8 milyon insana ulaştık. Ramazan ile beraber bu rakamı 10 milyonun üzerine çıkarttık” dedi.

745 BİN HİSSE KURBAN EMANET EDİLDİ

Geçen yıl yardımların büyük bir kısmını deprem bölgesine yönlendirdiklerini belirten Turan, "Milletimiz bize 745 bin 535 hisse kurbanı emanet etti. Bu, 34 milyon 667 bin insanın evinde aş oldu, sofrasında yemek oldu. Yılın 12 ayında milletimizin adak, akika, şükür kurbanı gibi değişik adlarda bize emanet ettikleri var. Bir milyon insana da bu emanetleri ulaştırmış olduk." diye konuştu.

GAZZE’YE YARDIMLAR SÜRÜYOR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaptığı katliamların herkesin yüreğini sızlattığını vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar 2 milyon dolarlık bir yardımı Gazze'ye ulaştırdık. Bu ya Gazze'de bizzat alım kanalıyla oldu ya Mısır'dan alımlar yaptık, intikallerini sağladık ya da AFAD ile beraber gemilerle bu intikalleri sağladık. Maalesef İsrail'in kapıda müsaade ettiği kadar girebiliyoruz. Bu da bizim ayrı bir üzüntümüzdür. İnsani yardımı dahi ulaştırmada canavarlaşmış zalim bir toplumla karşı karşıyayız."

“63 MİLYON MUHTACA ULAŞTIK”

Vakfın, ülke genelinde 53 öğrenci yurdu olduğunu, bu yıl 48 bin 506 öğrenciye burs verdiklerini kaydeden Turan, 2023'te 149 ülkede 63 milyon 421 bin 35 kişiye ulaştıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum