Türkiye Demiryol-İş Konya Şube Başkanı Adem Gül: "Kıdem tazminatı işcinin yasal hakkıdır"

Türkiye Demiryol-İş Konya Şube Başkanı Adem Gül: "Kıdem tazminatı işcinin yasal hakkıdır"

Türkiye Demiryol-İş Konya Şube Başkanı Adem Gül, “Hükümetin yeni istihdam paketi içerisinde son hazırlanan torba yasa taslağı ile işçinin kıdem tazminatına dolaylı yönden tırpan vurulması hedefliyor.

Kıdem tazminatı Türk-İş ve Demiryol-İş Sendikasının kırmızıçizgisidir. Bu herkesim tarafından çok iyi bilinmektedir. Bu yasa taslağının çıkmaması için her alanda çalışmalarımızı gece-gündüz sürdüreceğiz” dedi.

Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Demiryol-İş Konya Şubesinin Başkanı Adem Gül, “Yeni istihdam paketi ve çalışma hayatı ile ilgili son hazırlanan torba yasa taslağının değerlendirmesini yaptı. Demiryol-İş Konya Şube Başkanı Adem Gül, konu hakkında yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “ Hükümetin son günlerde yeni istihdam paketi ve çalışma hayatı ile ilgili torba yasa taslağı çalışması var. Torba Yasa taslağının içerisinde işçinin memnun kalmayacağı ve zarar göreceği taslak metinleri yer almaktadır. Burada 15-25 ile 50 yaş üstü arasında çalışan işçi arkadaşları 9 gün çalıştırıp 1 gün işten çıkarmak hedefliyor. Bu da işçinin hak edeceği kıdem tazminatını ortadan kaldıracak bir çalışma var. Buradaki hedef kıdem tazminatına dolaylı yönden tırpan vurulmayı hedefleniyor. Bu konuda Türk-İş ve Demiryol-İş kıdem tazminatı konusundaki tavrı bellidir. Kıdem tazminatımız bizlerin kırmızıçizgisidir. Bu her kesim tarafından çok iyi bilinmektedir. Torba yasadaki hedef, kıdem tazminatını ülke gündeme getirmeden ortadan kaldırmanın planı yatmaktadır. 25-50 yaş arasında çalışan işçiler ise bugün çalışma sistemiyle çalışmalarına devam gözükmektedir. Bu torba yasa ile işçi adına çok büyük sıkıntılar.25 yaşına kadar tüm işçiler işverene çalışacak. Kendisinde kıdem tazminatı gözükmeyecek. Kıdem yok, Hak edişler düşük gözükecek. Bu da gösteriyor ki işçi, çıkacak olan bu torba yasa ile kaybedecek. Onun için bu torba yasasının çıkmaması için tüm işçi sendikaları ve isçilerimizin gereken tepkileri göstermesi gerekmektedir. Bizler işçi temsilcileri olarak bu yeni istihdam paketi içerisinde yer alan ve işçinin zarar göreceği maddelerin çıkarılması için gece-gündüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çünkü biz sendikacıların görevi, işçilerin hak ve hukukları her sahada savunmak ve hakkını almaktır. Bizlerin siyasetle bir alakası yoktur. Bizim siyasetimiz işçinin haklarını savunmaktır.Ayrıca 6356 sayılı kanunun 4 ncü maddesinin ikinci fıkrası “ Bir işyerinde yürütülen asıl işe, yardımcı işlerde de asıl işe girdiği iş kolundan sayılı” hükmüne amir olup, bakanlıkça ilan edilen toplu iş sözleşmesi hükümlerinin yürürlük süresinin 31-10-2020 tarihinde sona ermesiyle birlikte, 696 sayılı KHK nın yukarıda anılan hükümlerine göre yeni tescil edilen işyerlerinden bildirilen işçilerin 6356 sayılı kanunun 4.ncü maddesine uygun şekilde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmesi hususunun bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlar ile 696 sayılı KHK kapsamında sürekli işçi istihdam eden ilgili tüm makamlara ivedilikle bildirilmesi istendi. Bu işçi adına Türk-İş Konfederasyonumuzu dik durmasıyla gerçekleştirilmiştir. Emeği geçenlere işçilerimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.