Türkiye Avrupa'yı asgari ücrette değil sadece bu alanda geçti!

Türkiye Avrupa'yı asgari ücrette değil sadece bu alanda geçti!
Türkiye, asgari ücret sıralamasında Avrupa ülkelerinin oldukça gerisinde kalmasına rağmen, mobil iletişim alanında Avrupa'yı geride bıraktı.

Türkiye, asgari ücret sıralamasında Avrupa ülkelerinin oldukça gerisinde kalmasına rağmen, mobil iletişim alanında Avrupa'yı geride bıraktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklamaya göre, Türkiye mobil telefonla konuşma süresinde Avrupa'nın en çok konuşan ülkesi oldu.

493 DAKİKA İLE AVRUPA LİDERİYİZ

Bakan Uraloğlu'nun açıkladığı verilere göre, Türkiye'deki mobil kullanıcılar, 2025 yılının ikinci çeyreğinde aylık ortalama 493 dakika telefonla konuştu. Bu süre, Türkiye'yi Avrupa'nın zirvesine yerleştirdi.

  • Rekor Süre: 2025 yılının ikinci çeyreğinde mobil ve sabit hatlardan toplam 81,8 milyar dakikalık görüşme gerçekleştirildi. Bakan Uraloğlu, bu sürenin kesintisiz konuşulduğunda 155 bin yıla denk geldiğini belirtti.

  • Mobil Trafik: Toplam konuşma trafiğinin yüzde 95,8’i mobilden mobile gerçekleşirken, mobil abone sayısının yaklaşık 96,5 milyon olduğu kaydedildi.

Böylece Türkiye, vatandaşların alım gücü ve asgari ücret seviyesi gibi birçok ekonomik göstergede Avrupa'nın çok gerisinde yer almasına rağmen, en çok telefonla konuşan ülke unvanını alarak bu alanda Avrupa'yı geride bıraktığını kanıtladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum