Türk tasavvuf Müziği yabancıları etkiledi

Türk tasavvuf Müziği yabancıları etkiledi

Piotr, şunları kaydetti: "Etkinliği güzel bir çalışma sergilendi. Okunan Kuranı Kerim ve söylenen Türk tasavvuf müziği beni çok etkiledi. Keşke anlayabilsem yinede mutuluyum önemli olan olan söylenenleri hissetmemdi."

Bu yıl "Vefa Vakti" temasıyla gerçekleştirilen Hz. Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sema gösterisi, Türk Tasavvuf Müziği, Mesnevi sohbeti akşam saat 20.10'da sergilendi. Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi Mehmet İhsan Özer, Kültür Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müzüği'nin genel yönetmeni Ahmet Özhan, Türk Avukat, Mutasavvıf ve Müzisyen Ömer Tuğrul İnançer, Türkiye'nin diğer şehirlerinden ve yurtdışından gelen mevlana dostları katıldı. Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda düzenlenen etkinlik kuran tilavetiyle başlayarak Türk Tasavvuf Müzüği'yle devam etti. Etkinliğe eşiyle birlikte Singapur'dan katılan Polonyalı Piotr Stasiewicz 41 Yoke Teng 31 Mevlana şehrini ve düzenlenen programların güzel olduğunu dile getirdi.
GÜZEL BİR MANZARAYLA KARŞILAŞTIK
Piotr Stasiewicz, "Türkiye'ye 3 Aralık'ta geldik. Konya'ya bugün geldik. Konya hakkında önce azda olsa bilgim vardı. Konya Türkiye'nin gezilip görülmesi gereken bir şehir olduğunu biliyordum, kısmet bu güne denk geldi. Geldiğime çok mutluyum güzel bir manzarayla karşılaştık. Eskiden Hz.Mevlana'yı tanımıyorumdum ama pişmanım" dedi
TÜRK TASAVVUF MÜZİĞİ'NDEN ÇOK ETKİLENDİM
Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin güzel organize edildiğini dile getiren Piotr, şunları kaydetti: "Etkinliği güzel bir çalışma sergilendi. Okunan Kuranı Kerim ve söylenen Türk tasavvuf müziği beni çok etkiledi. Keşke anlayabilsem yinede mutuluyum önemli olan olan söylenenleri hissetmemdi. Bu gün burada bu izlemek ve Konya'yı ziyaret ettiğime çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

ÇAĞRI MEREDOV

img_5188.jpg

img_5210.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.