Türk Kızılay, 48 bin 411 personeliyle deprem bölgesinde görev yapıyor

Türk Kızılay, 48 bin 411 personeliyle deprem bölgesinde görev yapıyor

Türk Kızılay, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerde görev alan 48 bin 411 personeliyle afetzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, depremlerden etkilenen illerde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Kızılay Afet Müdahale Planı devreye alındı.

Bu kapsamda, Ankara ve depremlerden etkilenen tüm illerde Afet Kriz Komuta Merkezleri oluşturuldu.

AFAD Koordinasyonunda ve ulusal plan çerçevesinde tüm Kızılay Afet Müdahale Merkezleri ve afet bölgesi dışındaki destek il merkezleri afet bölgesine seferber edildi.

Ankara Afet Operasyon Merkezi (AFOM) ve tüm illerdeki ekip başkanlıkları bünyesinde beslenme, sağlık, barınma, acil müdahale, su sanitasyon, psikososyal hizmetler, insani yardım, afet iyileştirme, haberleşme operasyon hizmet kümeleri ile iletişim, uluslararası yardım koordinasyonu, risk yönetimi, bilgi yönetimi ve planlama, lojistik, finans ve idari işler destek hizmet kümeleri oluşturuldu.

Afetle birlikte yurt genelinde kan bağışı seferberliği başlatan Türk Kızılay, depremlerin ardından ihtiyaç duyulan tüm hastanelere acil kan ve plazma ihtiyacını karşılamak üzere 413 bin 945 kan bileşeni sevk etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.