Türk kahvesine bir zam daha!

Türk kahvesine bir zam daha!

Türkiye'de milyonlarca insanın düzenli olarak tükettiği Türk kahvesine 1 ay içerisinde 2 kez zam geldi. Son gelen zamla birlikte Türk kahvesi fiyatları yüzde 15 oranında zamlandı.

Türkiye'de yaşanan gıda enflasyonu Türk kahvesi fiyatlarını arttırmaya devam ediyor. Türk kahvesine 1 ay içerisinde yüzde 15 zam geldi. Bu zamla birlikte 1 ayda iki kez Türk kahvesine zam yapılmış olundu. Türk kahvesinin fiyatında sadece geçtiğimiz ay yüzde 15’in üzerinde fiyat artışı yaşandı.

100 GRAM TÜRK KAHVESİ FİYATI BELLİ OLDU

1 ay içerisinde 2 kere zam gelen Türk kahvesinin 100 gram fiyatı 46’TL’yi geçti. Ancak Türk kahvesine olan talep düşmedi. Yaşanan zamlara rağmen tarihi Eminönü tarihi kuru kahvecinin önünde kuyruklar görüldü.

Gıda fiyatlarından yaşanan enflasyondan Türk kahvesi de etkilendi . 1 ay içerisinde Türk kahvesine yaklaşık yüzde 15 zam geldi. Yeni zamla birlikte Türk kahvesinin kilosu 460 TL’den satılırken, 100 gramı ise 46 TL’den satılıyor. Eminönü esnafı ise gelen zammın döviz bazlı ve giderlerin yükselmesinden kaynaklı olduğunu söyledi.

TÜRK KAHVESİNE PEŞ PEŞE ZAM GELDİ

Türk kahvesi satışlarının iyi olduğunu belirten Eminönü esnafı Hüseyin Yavuzer, “Satışlar iyi olunca fiyatlarda yansıma oluyor. Yaklaşık 1 ay içerisinde yüzde 15 zam geldi. Tabi zam kahve içenleri etkilemiyor. Zam gelmeden önce kilo fiyatı 390 TL civarındaydı şu anda ise 460 TL. Kahve tüketimi çok fazla o yüzden zamlar etkilemiyor. Türk kahvesine gelen zammı döviz bazlı olmasını ve giderlere bağlıyoruz. Eskiden kilo şeklinde alıyordu vatandaş şimdi gram olarak almayı daha çok tercih ediyorlar. Taze çekilmiş kahve ile rafta satılan kahvenin arasında tazelik farkı vardır. Burası turistlik bölge o yüzden yabancılarda merak edip çok fazla alıyorlar” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum