TÜRK-İŞ motokuryeler için çalışma başlatacak

TÜRK-İŞ motokuryeler için çalışma başlatacak

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, zor şartlarda çalışan motokuryelerin şartlarının iyileştirilmesi için çalışma başlatacaklarını belirtti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, zor şartlarda çalışan motokuryelerin şartlarının iyileştirilmesi için çalışma başlatacaklarını belirterek, “Yüz bini aşkın motokurye can tehlikesi ile karşı karşıya ve sendikasız güvencesiz çalışıyorlar. İki teker üstünde yağmurda, çamurda, trafikte her an kaza
tehlikesi ile ailelerinin geçimlerini sağlamak için çalışıyorlar. Bu gençlerin sorunlarını Türk-İş olarak gündemimize alıyoruz” dedi.

Türk-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay, Milli Gazete’ye özel açıklamalarda bulundu. Konfederasyonlarının yeni örgütlenme hedefleri ile ilgili konuşan Atalay, zor şartlarda ekmek mücadelesi veren ve sayıları yüz bini geçen motokuryelerin şartlarının iyileştirilmesi çalışmalarını ajandalarına aldıklarını kaydetti.

“GÜVENCESİZ ÇALIŞIYORLAR”

Sayıları yüz bini geçen ve büyük çoğunluğu gençlerden oluşan motokuryelerin zorlu çalışma
şartlarının bugüne kadar dile getirilmediğini belirten Atalay, “Yüz bini aşkın motokurye can tehlikesi ile karşı karşıya ve sendikasız güvencesiz çalışıyorlar. İki teker üstünde yağmurda, çamurda, trafikte her
an kaza tehlikesi ile ailelerinin geçimlerini sağlamak için çalışıyorlar. Bu gençlerin sorunlarını Türk-İş
olarak gündemimize alıyoruz” dedi.

“HIZLI TESLİMAT” İŞ KAZASI RİSKİNİ ARTIRIYOR

Firmaların, motokuryelerin çalışma durumlarını göz ardı ederek oluşturdukları kampanyaları da eleştiren Atalay, “Daha fazla sipariş alınabilmesi için firmalar ‘hızlı teslimat’ adı altında kampanyalar düzenliyor. Bu kampanyalar ise motokuryeleri zora sokuyor. Çünkü o emekçiler süreyi aşmamak için ve ücretlerinin yanmaması için trafikte hızlarını artırıp kaza riski ile karşı karşıya kalıyorlar” ifadelerini kullandı. Vatandaşlara da seslenen Atalay, ‘hızlı teslimat’ kampanyalarına prim verilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Bir sipariş beş dakika, on dakika geç gelebilir ama yiten bir can geri gelmez” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.