Türk inşaat firmasının iflası herkesi şaşırttı!  2 yıl önce ihale kazanmıştı

Türk inşaat firmasının iflası herkesi şaşırttı! 2 yıl önce ihale kazanmıştı

Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar, birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak inşaat sektörü, bu ekonomik zorluklardan nasibini alıyor.

Türkiye'de son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar, birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Son olarak inşaat sektörü, bu ekonomik zorluklardan nasibini alıyor. Ülke genelinde birçok inşaat firması, artan maliyetler ve azalan talep nedeniyle zor günler geçiriyor.

Bu kapsamda, Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından biri olan ve 8 yıl önce kurulan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi, iflas ettiğini açıkladı. İnşaat Şirketi, ekonomik sıkıntılarla başa çıkamayarak iflas ettiğini duyurdu. Artan malzeme fiyatları, yüksek faiz oranları ve talep düşüşü gibi faktörlerin, işletmeyi sürdürmeyi imkansız hale getirdiği iflas sebepleri arasında gösteriliyor.

Şirket, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2 yıl önce açtığı ihaleyi kazanmıştı. Bakanlık Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Saçaklızade (Fatih) Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Tünel Kalıp Sistemiyle 113 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini kazanan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketiyle 11.11.2020 tarihinde sözleşme imzaladı. İşin yaklaşık maliyetli 24 milyon 470 bin TL olarak belirlenmişti.

İHALE KAZANMIŞTI
Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi Diyarbakır’da konut harici fabrika, atölye, hastane, okul, otel, işyeri, mağaza, lokanta, kapalı spor tesisi, cami, kapalı otopark, tuvalet gibi yapılar da inşa ediyordu.

DİYARBAKIR İCRA DAİRESİ İFLAS İLE ŞU AÇIKLAMALARA YER VERİLDİ

İFLASIN AÇILMASININ İLANI Müflisin Adı ve Adresi :Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Diyarbakır Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 28/03/2024 tarih 2023/847 Esas kararları ile yukarıda bilgileri verilen şirketin İFLASINA, iflasın aynı tarih ve saat 10:09'de açılmasına karar verilmiştir.
İİK.nun 166. maddesi gereğince ilanen tebliğ olunur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum