Türk firması iflas bayrağını böyle çekti! Bir zamanlar sektörün lideriydi

Türk firması iflas bayrağını böyle çekti! Bir zamanlar sektörün lideriydi

Türkiye'de küresel ekonomik krizin etkileriyle sektörün lideri olan bir firma iflas etti. Bahsi geçen firma Gaziantep merkezli faaliyet gösteriyordu. Nakliye sektöründeki firmanın iflasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Küresel ekonomik krizin başlangıcı 11 Mart 2020 olarak kabul edilebilir. Çünkü bu tarihte koronavirüs salgınından dolayı dünya genelinde pandemi ilan edilmişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) pandemiyi ilan etti ve dünya için yeni bir süreç başladı.

nakliye-333.png

AVM'LER KAPATILDI, TEDARİK ZİNCİRİ KIRILDI

Sokağa çıkma yasakları, karantina gibi birçok uygulamaya maruz kalan insanların alışkanlıkları değişti. Türkiye dahil onlarca ülkede AVM'ler kapatıldı. Salgınla tedarik zinciri kırıldı ve sorunlar ortaya çıktı.

iflas-848844.jpg

EN ÇOK İFLASLARIN YAŞANDIĞI ÜLKELER LİSTESİNDE TÜRKİYE VAR

Dünyanın önde gelen firmaları bile ağır ekonomik sıkıntılarla yüzleşti. Pandemi bitti ancak ekonomi üzerindeki yıkımı daha yeni hissedilmeye başladı. Türkiye, İngiltere ve Almanya dahil onlarca ülkede krizin etkileriyle iflaslar yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.

nakliye-222.jpeg

BİR ZAMANLAR SEKTÖRÜN LİDERİYDİ

Ülkede ekonomik krizi özetleyen gelişmeler arasında büyük firmaların iflası var. Son olarak sektöründe lider firmalar arasında yer alan Türk firması iflas etti. Bir zamanlar onlarca araç ile nakliye sektörüne yön veren firmanın iflası herkesi şok etti.

nakliye-1111.webp

ALACAKLILARA DUYURU YAPILDI

Gaziantep merkezli firmanın iflasından sonra alacaklılara duyuru geldi. Konukoğlu Taşımacılık ve Uluslararası Nakliyat iflas etmişti. Firmadan alacağı olanlara duyuru yapıldı. Ekonomi uzmanları finansman sorunundan dolayı iflaslardaki artışın devam edeceğini bildirdi.