Tüm yurtlarda ‘sağlık merkezleri’ oluşturuldu

Tüm yurtlarda ‘sağlık merkezleri’ oluşturuldu

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenerek Valilik koordinasyonunda Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilen depremzede vatandaşlar, Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yurtların içerisinde açılan sağlık merkezleri sayesinde yerleşt

KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelere yönelik olarak başlatılan sağlık çalışmalarını yerinde inceleyen Prof. Dr. Koç, yurtlarda sunulan sağlık hizmetleri hakkında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Engin Dinç’ten detaylı bilgiler aldı. Konya merkezde 15 ilçelerde ise 9 olmak üzere toplam 24 yurt içerisinde sağlık merkezi açtıklarını ifade eden Prof. Dr. Koç, doktor, hemşire ve ebeden oluşan nöbet ekibinin bu merkezlerde görev yaptıklarını belirtti. 

KYK yurtları içerisinde hizmet sunan sağlık merkezlerinde, yurtlara yerleştirilen yaklaşık 12 bin depremzedenin genel sağlık hizmeti alabildiğini, kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaç bilgilerinin alınarak reçete edilebildiğini ve ilaç temininin sağlandığını belirten Prof. Dr. Koç, doktorun gerek görmesi halinde afetzedeyi bir üst sağlık merkezine sevk edebildiğini de vurguladı. Prof. Dr. Koç, enjeksiyon, pansuman gibi küçük tıbbi müdahalelerin de bu merkezlerde yapılabildiğini ifade etti. Sağlık merkezlerinde gebe, lohusa, bebek ve çocukların aşı takipleri ile ilgili olarak gerekli envanter çalışmalarının tamamlandığını da belirten Prof. Dr. Koç, aşılama çalışmalarının da bu merkezlerde yapılacağını ifade etti. 

Açılan sağlık merkezlerine günde yaklaşık 800 depremzede vatandaşın müracaat ettiğini belirten Prof. Dr. Koç, sağlık merkezlerindeki görevli veya gönüllü tüm sağlık çalışanlarına da kolaylıklar dileyerek, teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.