Tribünlere “casus” taraftar!

Tribünlere “casus” taraftar!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor, ortaya korkunç bir gerçeği çıkardı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı raporda uyuşturucu satıldığı ve örgüte militan yetiştirildiği belirtildi. Tribünlerde yasadışı sağ ve sol örgütlerin cirit attığı, gençlerin sigaraya, ardından da uyuşturucuya alıştırıldıkları yazıldı.
Suçun artmasının engellenmesi için en önemli unsur spor. Gençleri kahve köşelerinden kurtarmak, kötü alışkanlıklar edinmesini önlemek için spor daha da bir önem kazanıyor. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı rapor, durumun hiç de böyle olmadığını gözler önüne serdi. Suç örgütlerinin yeni adresi, tribünler. Kalabalık taraftar topluluğunu suça teşvik için kullanan örgütler, genç beyinlere neredeyse her istediğini yaptırıyor. Propaganda yapmak veya kötü alışkanlıkları yaymak için statlardaki potansiyel kalabalık kullanılıyor. Örgütün çalışma yöntemi şöyle: Önce gençlere birer ağabey kazandırılıyor. Bu ağabey, o genç veya gençlerin her sorunuyla ilgileniyor. Ardından uzatılan bir sigara ile de fitil ateşleniyor. Sigara alışkanlığını, uyuşturucu izliyor. Uyuşturucu bağımlısı haline gelen o genç, bir süre sonra örgütün gerektiğinde satıcısı haline geliyor. Sadece uyuşturucu örgütleri bu tribünlerdeki gençlere yönelmiyor.
Aşırı sağ ve sol örgütlerin yanı sıra PKK da statlarda cirit atıyor, propaganda yapıyor. Hatta militanlar yetiştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu gidişe dur demek için bir de proje hazırladı. Tribünlerdeki bu grupların arasına sızması ve suç örgütlerini deşifre etmesi için 'Casus taraftar' oluşturulacak. Emniyet tarafından yönlendirilecek olan casus taraftarlar, 81 ilde de bulunacak. Her takım için ayrı bir kişi belirlenecek. Ankara'da düzenlenen 'Gözlemciler ve Temsilciler Semineri'nde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Güvenlikten Sorumlu Emniyet Müdürü İsmail Çalışkan, kulüplerle de iş birliği içinde olduklarını, bu işbirliğini daha da arttıracaklarını söyledi. “Bu 'Casus taraftar' projesinin dünyada bir örneği de yok. Daha önce medyaya da yansıyan, 'Spotter Polisler'den farklı bir uygulama olacak olan bu proje, en kısa sürede hayata geçecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.