Transfer bekleyen Konyaspor’da Çağdaş Atan'dan altyapı cevabı
Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Konyaspor’un genç oyuncuları hakkında konuştu
Jevtovic’in yokluğunda Konyaspor Akademi’den A takıma yükselen İsmail Esat Buğa’yı kullanır mısınız? Sorusuna teknik direktör Çağdaş atan şu cevabı verdi:
“ Esat bana göre 6 numaradan ziyade daha çok 8 numara gibi. İyi çalışıyor. Milli arada 6 tane altyapıdan oyuncuyla hem hazırlık maçı oynadık hem de antrenmanlarda çalışma fırsatı bulduk. Akademi havuzu anlamında mutlu olduğumu söyleyebilirim. Burada altyapının altı doldurulmuş. Fena oyuncular yok. Gelişime açık, bu takımın formasını giyebilecek, bu kulübe hizmet edebilecek veya bu kulübe paralar kazandıracak oyuncular olduğu net. Bunları yavaş yavaş takımımıza kazandıracağız. Utku Karagümrük maçında fena oynamadı bu dönemler elinizdeki genç oyuncuları kötü sonuçla kaybedebileceğiniz dönemler de olabilir. Bunlara çok dikkat etmeye çalışıyoruz. Genç oyuncuları daha sağlıklı ortamda sahaya atmayı düşünüyoruz.
İsim vermekten çok oyuncuların gelişimine takımın gelişimine önem vermek gerekiyor. Bence şu anki ortamda genç oyuncuların oynaması sağlıklı değil gibi gözüküyor. Zaten genç oyuncular da oynuyor. Deniz bu takıma hizmet etti, transfer teklifi de aldı yanlış bilmiyorsam. Jin-ho Jo şuan zaten genç oyuncu akademiden olmasa da genç oyuncu kazanımını gerçekleştirmiş gibi gözüküyoruz.
Melih Bostan’ı, Kaan’ı, Esat’ı, Utku’yu belki adını bilmediklerinizi, Berk’i, Ömer’i kaleci Ege’yi antrenmanlarda kullanıp geliştirmeye çalışıyoruz. Elimizde artık yeterli genç sayısı var. Önemli olan temel iskeleti, iyi iskeleti, majör oyuncuları iyi kurup yeri geldiğinde ihtiyaç olduğunda içeri atacağımız genç oyuncuları taşıyabilecek iskeleti iyi kurup bu oyuncuları yavaş yavaş kulübümüze kazandırmak istiyoruz. Rekabet etmeliyiz, yetiştirmeliyiz, sonuç almalıyız, ticarete dökmeliyiz. Yani oyuncu satışına hizmet etmeliyiz, bunun da farkındayız. Ama her şeyden önemlisi bence yukarılara oynamalıyız. İnşallah el birliğiyle ilk yarıyı kapattıktan sonra ikinci yarı daha güçlü bir Konyaspor izleyeceğiz genç oyuncularla beraber" dedi.
Kaynak:Haber Merkezi





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.