Trafikte yeni yönetmelik tasarısına 65 yaş üstünden büyük tepki!

Trafikte yeni yönetmelik tasarısına 65 yaş üstünden büyük tepki!
Trafik güvenliğini artırmak ve kaza oranlarını düşürmek amacıyla Karayolları Trafik Kanunu'nda kapsamlı değişiklikler yapılması planlanıyor. 65 yaş üstü tasarıya çok tepkili.

Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklikler yapılacak. Trafik cezalarının artmasını da öngören tasarıda yer alan ve geniş yankı uyandıran bir diğer madde ise 65 yaş ve üzerindeki sürücülerle ilgili.

Plana göre, bu yaş grubundaki sürücülerin her yıl fiziksel ve psikolojik yeterliliklerini ölçen bir dizi testten geçmesi zorunlu hale getirilecek. Bu testler, sürücünün reflekslerini, dikkatini, görme yetisini ve genel sağlık durumunu kapsayacak. Amaç, yaşa bağlı olarak ortaya çıkabilecek ve sürüş güvenliğini olumsuz etkileyebilecek potansiyel riskleri erken tespit etmek ve önlem almak.

terapevt-ilinskaja-nazvala-chetyre-priznaka-zloupotreblenija-solju-771af0c.jpg

TESTLER YAPILACAK, ÖMÜR BOYU MEN BİLE OLABİLİR

Getirilmesi planlanan yıllık testlerin sonucu, 65 yaş üstü sürücüler için hayati önem taşıyacak. Tasarıya göre, bu testlerde başarısız olan sürücülerin trafikten süresiz olarak men edilebilmesi söz konusu olacak. Bu, ehliyetlerinin tamamen iptal edilmesi ve bir daha yasal olarak araç kullanamamaları anlamına geliyor. Bu düzenleme ile sürücülük yeteneğini kaybeden bireylerin yasal olarak araç kullanmalarının önüne geçilmesi ve aktif olarak trafiğe çıkması riskli görülen kişilerin kontrolsüz araç kullanımının engellenmesi hedefleniyor. Bu madde, ileri yaştaki sürücülerin sağlık durumlarını ve sürüş yeteneklerini düzenli olarak gözden geçirmelerini teşvik edecek.

65 YAŞ ÜSTÜ DERDİNİ MERHABAHABER.COM’A ANLATTI

Söz konusu tasarı 65 yaş üstü sürücülerin tepkisine neden oldu.
Tasarı ile ilgili merhabahaber.com’a yorumda bulunan 65 yaş üstü sürücüler, haksızlığa uğrayacaklarını dile getirdi.

479405.jpg

İŞTE TEPKİ YORUMLARI

Gazetemize yapılan 100’lerce yorumdan bazıları şöyle:

* Önce bir istatistik yapmaları lazım. Hangi yaş aralığı kazalarda etkin.

* Ben 72 yaşındayım gençlerden, orta yaşlılardan daha dikkatli ve kurallara uygun araba kullanıyorum.

* Ehliyet için 65 yaş aranıyor da neden siyasette 65 yaş üstü aranmıyor. Okuması yazması olmayan ilkokul mezunları siyasete giriyor nice genç cevherlerimiz siyasete giremiyor.

* Bu kanunu yazanın hiçbir şeyden haberi yok. 65 üstü sürücülerin makas attığı görüldü mü? Tek teker üstü giden görüldü mü? Kazayı önleyeceksen gençlerden başlayın.

* Amaç para toplamak. 65 yaş üstü kaza yapma yüzdesi araştırıldı mı? Zannetmiyorum. Asıl kaza yapan gençler.

* Şöyle yapalım bu kanunu çıkaranlarla beni karşı karşıya getirin. Birlikte sınava girelim. Yaşım 69 otobüsten emekliyim. Bu yaşıma kadar ciddi bir kazam yok.

* Ana hedef bütçeye gelir yaratmak. Amaç can ve mal kayıplarını en aza indirmek olsa, artan iki tekerlekli araç sayısı dikkate alınarak bir trafik eğitim seferberliği ilan edilirdi.

* Kaza yapanların yaş ortalamasında 65 yaş üstünün oranı yüzde 1. Siz gidin 65 yaş altı yüzde 99 için önlemler alın.

* Avrupa’da bu yaşla ilgili böyle yasa yok

* Anayasamızın bana tanıdığı ifade özgürlüğü maddesine göre; 65 yaş üstü sürücülerden istenen sağlık raporu, ülkeyi sevk ve idare edenlerden de istensin. 65 yaş üstü siyaset yasak olsun.

* Yaşlılar gençlerden daha iyi araba kullanıyor. Makas atmıyor, kaynak yapmıyor, trafikte taşkınlık yapmıyor.

* Bu yasadan önce; yaşlara göre kaza durumunu gösteren bir istatistiki çalışma var mı? Yoksa her zaman olduğu gibi "Ben yaparım, oldu"

* Sizler bence ilk ehliyet imtihanında yeterli derecede her şeyi güzelce öğretin. Marketten şeker alır gibi bu ülkede ehliyet dağıttılar millete.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1278 Yorum