Trafik kazalarında korkutan artış!

Trafik kazalarında korkutan artış!

Konya'da son birkaç gün içinde farklı noktalarda trafik kazaları meydana geldi. Bu kazalarda 4 kişi hayatını kaybetti, 10'a yakın kişi yaralandı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte trafik kazaları da arttı. Konya'da son günlerde farklı noktalarda ölümlü, yaralanmalı ve ağır maddi hasarlı kazalan meydana geldi. Sıcak havanın sürücülerin reflekslerini zayıflattığını söyleyen uzmanlar, özellikle bu mevsimlerde trafik kazalarının iki katına çıktığını söylüyor.

OTOMOBİL TIRA ÇARPTI: 3 ÖLÜ

Konya'da otomobilin tıra çarptığı trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Şeref Işık idaresindeki B TC 322 yabancı plakalı otomobil, Konya-Aksaray kara yolunun 41. kilometresinde, U dönüşü yapmak isteyen Erol G. yönetimindeki 42 CSB 23 plakalı tıra arkadan çarptı. Durumun bildirilmesi üzerine kaza yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, otomobil sürücüsü Işık ile araçtaki Ayten ile İrem Işık'ın kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Otomobilden yaralı olarak çıkarılan Elif Işık, ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

MERAM'DA OTOMOBİLLE BİSİKLET ÇARPIŞTI: 1 AĞIR YARALI

Konya'nın Meram ilçesinde otomobille bisikletin çarpışması sonucu 1 kişi ağır yaralandı. Konevi Mahallesi'nde bisikletiyle kırmızı ışık ihlali yapan Mevlüt G. (59), sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen bir otomobilin çarpması sonucu yola savruldu. Durumun bildirilmesi üzerine kaza yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Mevlüt G'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, kaza anı MOBESE kamerasına yansıdı.

SÜRÜCÜ DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİ KAZA OLDU

Konya’nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Can Ahmet Kaynak (19) idaresindeki 42 K 0532 plakalı otomobil Seydişehir - Beyşehir kara yolunun 5. kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine şarampole devrildi. Kazada araç sürücü Kaynak ile araçta bulunan Mahmut Ülgen (22) yaralandı. Yaralılar Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralılardan Kaynak'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

ÖNCEKİ GECE YİNE KAZA: 1 ÖLÜ 2 YARALI

Konya-Aksaray yolunda otomobillerinin patlayan lastiğini tamir etmek için yol kenarında başka bir araç çarptı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise yaralandı. Olay, Konya - Aksaray kara yolunun 48. kilometresinde yaşandı. İddialara göre, Vahit K. idaresindeki 01 AHL 823 plakalı araç seyir halindeyken lastiği patladı. Durumu fark eden sürücü aracı yol kenarına çekti. Lastiği tamir etmeye çalıştıkları sırada araçtakilerden Mahmut U, cep telefonunun ışığıyla yoldan geçen diğer araçları uyarmaya çalıştı. Geriden gelen S.T. idaresindeki 68 ABJ 582 plakalı otomobil, Mahmut U. ile lastiği tamir etmek isteyen 2 kişiye çarptı. Mahmut U., olay yerinde hayatını kaybetti.

DAHA KISA SÜRE ÖNCE UYARI YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, yaz mevsiminde trafik kazaları nedeniyle ölüm riskinin iki kat arttığını belirtmişti. Yolculuğa, havanın daha serin olduğu sabah veya akşam saatlerinde çıkın” diyen Memiş, “Yaz aylarında karayollarında seyreden araç sayısındaki artışın trafik sıkışıklığı yarattığını, buna hava sıcaklığının da eklenmesiyle sürücülerin daha sinirli araç kullanıyor. Bazı sürücülerin, sıcak havayla birlikte refleksi, yol derinliğini ve genişliğini algılama becerisi zayıflar. Çabuk yorulup kolay sinirlenebilirler. Bunlardan kurtulmak ve sağlıklı yolculuk yapmak için havanın daha serin olduğu sabah veya akşam saatlerinde yola çıkılmalı. Eğer şartlar sıcak havalarda araç kullanmayı gerektiriyorsa, kısa aralıklarla mola verilmeli, her molada yüz yıkanmalı. Ayrıca sıcakların etkisini azaltmak için yağlı ve ağır yiyecekler yenilmemeli, bol sıvı alınmalı” şeklinde konuşmuştu.

MURAT GÜNTEKİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.