Trabzon lobisi yine iş başında!

Trabzon lobisi yine iş başında!

En büyük marifeti, Türk siyasetini ve Türk sporunu baskı altına almak olan Trabzon lobisi, yine iş başında.

Trabzonspor cephesi, sezonun henüz ikinci haftasında yine aynı hikayeyi anlatmaya başladı başarısızılıklarını hep başkalarına maleden Trabzon medyası bu sezonda ağlamaya başladı. Trabzon medyası kötü başladığı sezonda suçu Konya’ya ve Konyalı olan TFF Başkanvekili Mehmet Baykan’a attı. Bunu daha önce de yapan lobi  Yine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Mehmet Baykan’ı hedef tahtasına oturttu. Denizlispor ile berabere kaldıkları maçı yöneten hakem Yaşar Kemal Uğurlu üzerinden ve TFF Başkanvekili Mehmet Baykan üzerinden Konya’ya olan nefretlerini kustu.
UĞURLU VE BAYKAN İÇİN KONYALI VURGUSU YAPTILAR 

Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’nun yanlış kararlar verdiğini iddia eden Trabzon yerel basını, önce Yaşar Kemal Uğurlu’nun Konyalı olduğunu, ardından ise Mehmet Baykan’ın adamı olduğunu iddia etti. Bu zorlama ilişkinin üzerinden ise Trabzonspor’a operasyon yapıldığı savını işleyen Karadeniz ekibinin propaganda aracı basın, TFF Başkanvekili Mehmet Baykan’ı ‘Konya’ üzerinden tartışmaya açtı.
Konya ile herhangi bir organik bağı olmayan hakem Yaşar Kemal Uğurlu üzerinden Mehmet Baykan’ı yıpratma girişimi ise spor camiası tarafından gülünç bulundu. 

adsiz-001.jpg

UĞURLU’NUN SADECE DOĞUM YERİ KONYA
Trabzon basınının iddia ettiği Yaşar Kemal Uğurlu -  Konya ilişkisi ise tarihsel bir bağdan ibaret. Uğurlu ailesi aslen Konyalı olmasına rağmen hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Ankara’da doğdu, Ankara’da büyüdü ve hatta Ankaragücü altyapısında futbol oynadı. Ata toprağının Konya olduğunu hiçbir zaman inkar etmediği için bu noktadan sürekli saldırıya uğrayan Uğurlu’nun bu duruşu ‘Trabzon operasyoncuları’ için bir fırsat oldu. 

ORTAK MANŞETLE ÇIKTILAR
Sözde adalet talep eden ancak her alanda ortak hareket ederek, kurumları baskı altına alma marifeti ile ayrıcalık dilenen Trabzonspor cephesi, yine aynı politikayı uyguladı. Önemli oyuncularını kaybettikten sonra sezonun ilk haftasında evinde Beşiktaş’a mağlup olan, bu hafta ise Denizlispor ile berabere kalan Trabzonspor’un bu başarısızlığı, Trabzon basınını da harekete geçirdi. Dün gazeteler ortak manşet ile çıkarken, konuyu ilginç bir şekilde yine TFF Başkanvekili ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a bağladılar.
DAHA ÖNCE DE YAPTILAR
Bu durum, bütün başarısızlıklarını yaygara kopararak örtmeyi huy edinen, siyaseti baskı altına alarak Türk sporunu dizayn etmeye çalışan ve bunları yaparken de her türlü şımarıklığı kendine hak gören Trabzon lobisinin ilk marifeti değil. Geçen sezonun son bölümünde Alanyaspor ile berabere kaldıkları maçtan sonra saha içinde kavga çıkaran ve günlerce Türk futbolunun gündeminden düşmeyen Trabzonspor cephesi, konuyu ilginç bir şekilde yine Konya ve Mehmet Baykan’a bağlamıştı.
Alanyaspor kulüp müdürü Muhammed Ak’ın geçmişte Konyaspor’da çalıştığı bilgisi üzerinden yine komplo teorileri yazan malum lobi, Alanyaspor’un kazandığı puanı bile Konyaspor ve Mehmet Baykan üzerinden Başakşehir ile ilişkilendirecek kadar ileri gitmişti.
BU KONYA NEFRETİ NEDEN?
Son dönemde ‘sözde özel sektör’ ve kamu kurumlarından ilginç bir şekilde çok büyük destek aldığı iddia edilen, bununla yetinmeyip İstanbul ve Ankara’yı Karadeniz’den baskı altına almaya çalışan Trabzon’un, bu Konya nefretine ise anlam verilemiyor.
Alanyaspor ve Denizlispor gibi takımlarla oynadıkları maçtan sonra, konu ile hiçbir ilgisi olmayan Konya ve Konyaspor’u hedef alan Trabzon yerel basınının bu tavrının arkasında nasıl bir motivasyon olduğu ise merak konusu.
KONYASPOR ŞAMPİYONLUK KOVALAYAN TAKIMA 4 ATTI 
Saha içindeki başarısızlığını örtbas etmek için mücadeleyi saha dışına çıkarmayı huy edinmiş olan Trabzon lobisine en iyi cevabı ise, Konyaspor yine saha içinde vermişti. Geçen sezon şampiyonluğa oynayan ekip Konyaspor’un Başakşehir ile oynadığı maçta Konyasporlu olurken Anadolu Kartalı Başakşehir’i 4-3 gibi şok bir skorla yenerek Trabzon’un şampiyonluk umutlarını devam ettirmişti

Bir sonraki hafta Trabzon deplasmanına giden Konyaspor Trabzonspor’un en kritik maçlarından birinde deplasmanda rakibini 4-3 yenerek Başakşehir’e uyguladığı tarifeyi  uyguladı. Trabzonspor’u şampiyonluktan eden Anadolu Kartalı, bu oyununun saha içinde kalması gerektiğini Karadeniz lobisine hatırlatmıştı.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum