Torku'nun ismini kullanıp vatandaşı dolandırmaya çalıştılar!

Torku'nun ismini kullanıp vatandaşı dolandırmaya çalıştılar!

Konya’nın önde gelen markalarından biri olan TORKU'nun adı kullanılarak internet üzerinde sahte bir haber yayınlanarak vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. Merhaba Haber dairesinin dikkati dolandırıcılarının oyununu ortaya çıkardı

Konya’nın önemli markalarından biri olan Torku adına sözde yatırım ortaklığı adı altında sahte haber paylaşıldı. Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun da adı aynı şekilde, adı da sahte bir haberle kullanılarak yatırım vaadiyle vatandaşların kandırılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

adsiz-003.jpg

HAYALİ BİR YATIRIM ÜZERİNDEN DOLANDIRICILIK GİRİŞİMİ

İnternet üzerinde yayınlanan sahte haberlerde, Torku'nun bünyesinde gerçekleştirilen hayali bir yatırımın duyurusu yapılarak vatandaşların bu yatırıma katılmaları için çeşitli vaatlerde bulunuldu. Benzer şekilde, PANKOBİRLİK genel başkanı Ramazan Erkoyuncu'nun adı kullanılarak yapılan sahte haberde, vatandaşlara yüksek getirili yatırım fırsatları sunulduğu ifade edildi. Dolandırıcılar Torku adına sahte facebook hesabı bile açtı. Sözde müşteri hizmetleri üzerinden vatandaşa ulaşan dolandırıcılar öncelikle verdikleri IBAN hesabına 500 TL yatırılmasını istiyorlar.

whatsapp-image-2024-03-27-at-4-45-48-pm.jpeg

TORKU YETKİLİLERİNDEN DOLANDIRICILIK UYARISI

Yetkililer, söz konusu sahte haberlerin kurumsal kimliklerin itibarını zedelemek ve vatandaşları dolandırmak amacıyla üretildiğini belirtti. Ayrıca, TORKU ve PANKOBİRLİK gibi köklü kuruluşların adlarının kötüye kullanılmasının hukuki yaptırımları olacağı vurgulandı. Vatandaşlar ise, internet üzerindeki bilgilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı ve resmi kanallardan yapılan duyurular dışındaki bilgilere itibar etmemeleri gerektiği hatırlatıldı.

TORKU’DAN KAMUOYUNA DUYURU

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun adı kullanılarak “Torku Yatırım Ortaklığı” başlığıyla bir girişim olduğu duyurusu yapılmış ve duyuru içerisine başvuru butonu eklenmiştir.
Bilgiler asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır. "Torku Yatırım Ortaklığı" adı altında herhangi bir girişim kesinlikle söz konusu değildir. Konunun TORKU markamızla, genel başkanımızla ve kurumumuzla hiçbir alakası yoktur. İlgili paylaşımda geçen konular tamamen asılsızdır. Bu asılsız ve gayri ahlâki hususla ilgili her türlü yasal ve hukuki süreç başlatılmıştır.
Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla arz ederiz.

adsiz-002.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.