TOKİ 250 bin sıfır daireyi çok ucuza satacak! Listede bu 10 şehir var

TOKİ 250 bin sıfır daireyi çok ucuza satacak! Listede bu 10 şehir var
Türkiye'nin konut ihtiyacını karşılamak isteyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 285 bin TL ödeyene sıfır daire verecek. Listede bu 10 şehir var.

Türkiye'nin gündemindeki en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ 500 Bin Konut Projesi'nde, konutların illere göre dağılımında dikkat çekici bir tablo ortaya çıktı. Projenin neredeyse yarısının, yani 250 bine yakın konutun, sadece 10 büyükşehirde inşa edileceği kesinleşti. Bu dağılım, söz konusu şehirlerdeki başvuru rekabetinin çok yüksek olacağına işaret ediyor.

toki-konut-2.webp

249.292 KONUT 10 MERKEZDE TOPLANDI

TOKİ verilerine göre, en çok konut yapılacak olan ilk 10 ilin toplam konut sayısı 249.292 olarak hesaplandı. Projenin genel hedefi olan 500 bin konut düşünüldüğünde, bu 10 il, toplam arzın yaklaşık yüzde 50’sini oluşturuyor.

toki-konut-3-1.webp

En çok konutun inşa edileceği o 10 şehir ve konut sayıları şöyle:

İstanbul (100.000), Ankara (30.823), İzmir (21.020), Bursa (17.225), Konya (15.000), Gaziantep (13.890), Antalya (13.213), Şanlıurfa (13.190), Hatay (12.639) ve Adana (12.292).

İstanbul'a ayrılan 100 bin konutluk dev pay ile Başkent Ankara ve Ege'nin incisi İzmir'e ayrılan paylar, bu illerdeki konut ihtiyacının ne denli kritik boyutlarda olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

toki-konut.webp

TOKİ BAŞVURULARI VE KURA TAKVİMİ NETLEŞTİ

Konut sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaşın merakla beklediği başvuru ve kura çekimi takvimi de belli oldu.

  • Başvuru Kanalları: Başvurular, Ziraat Bankası, Halkbank ve Emlak Katılım Bankaları şubeleri ile e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecek.

  • Başvuru Süresi: Başvurular, 10 Kasım 2025 tarihinde başlayıp 19 Aralık 2025 tarihine kadar toplanacak.

  • Kura Çekimi: Hak sahibi belirleme kuralarının çekimi ise 29 Aralık 2025 ile 27 Şubat 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

  • Konut Teslimi: Proje kapsamında inşa edilecek konutların teslimleri, Mart 2027 itibarıyla etaplar halinde başlayacak.

Konutların yarısının büyükşehirlere ayrılması, buralardaki başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlar için rekabeti zirveye taşıyacak.

Kaynak:Haber Merkezi