Töke: Maaşlarda  refah payı şart oldu

Töke: Maaşlarda refah payı şart oldu

TÜİK’in Mart ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yazılı bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Metin Töke, “Mart ayında enflasyon maaş zammını aştı. Refah payı şart oldu” dedi.

Töke, seçimlerden sonra gerçek gündem olan ekonomiye dönüldüğünü belirterek, TÜİK’in açıkladığı ekonomik verilere göre, enflasyon oranının maaş zammını aştığına değindi. Töke açıklamasının devamında, “Açıklanan resmi rakamlara göre mart ayında tüketici fiyatları ortalama olarak yüzde 3,16 oranında yükseldi. Yılın ilk üç ayında enflasyon, toplamda yüzde 15,05 oldu ve yılın başında ilk altı aylık dönem için yüzde 15 maaş artışı yapılan memurlarımızın maaşları mart ayı itibarı ile resmi olarak da erimeye başladı” dedi.

enflasyon rakamlarının memur ve emeklilerin maaşlarının eridiğini ortaya koyduğuu anlatan Töke, “Yıllık enflasyonun yüzde 68’leri aştığı ve önümüzdeki sürede %80’lere tırmanmasının beklendiği ortamda yüzde 15 maaş zammı kamu çalışanlarının ekonomik yıkımı anlamına gelecektir. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve şu anda 12 bin 54 TL dolayında bulunan ilave ek ödemenin emekliliğe sayılmaması nedeniyle memur emeklilerimiz büyük mağduriyetler yaşamakta, emekliliği yaklaşan memurlar ise ek gelir kaynağı bulma peşinde koşmaktadır. Bu dakikadan itibaren yetkililerimizin memur ve emekliler üzerinde oluşan ekonomik yaraları sarması en öncelikli konu olmalıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.