TL değer kaybetmeye devam ediyor! Dolar durmuyor

TL değer kaybetmeye devam ediyor! Dolar durmuyor

Dolar karşısında 30,36'nın üzerinde seyreden TL, ocak ayını yüzde 2,7 kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Dolar/TL'de sınırlı yükselişle güne 30,36'lı seviyelerden başlarken TL ocak ayını ekimden bu yana en belirgin düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Bugün saat 10.00'da TÜİK tarafından aralık ayı dış ticaret verileri ve geçen yılın son çeyreğine ait turizm gelirleri açıklanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı 11.00'de aralık ayı yabancı ziyaretçi sayılarını, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise 17.30'da şubat-nisan dönemi borçlanma programını yayımlayacak.

Dış ticaret açığında aralık ayında daralma öngörülüyor. Ticaret Bakanlığı'nın ay başında yayımlanan öncü verilerine göre ihracattaki yatay seyire karşılık ithalattaki gerileme kaydedilmişti.

Yarın ise ocak ayının veri seti yayımlanmaya başlayacak. İSO imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI), İTO İstanbul enflasyon verisi ve PPK tutanaklar yayımlanacak. Piyasalarda ayrıca TCMB'nin piyasadan likidite çeken zorunlu karşılıkların ardından likidite fazlasının seyri izlenecek.

Dolar/TL saat 08.30'da 30,363 seviyesinde işlem görürken TL bu seviyelerden kapanırsa ocak ayında yüzde 2,7 değer yitirmiş olacak. TL, aralık ayını yüzde 2,2 değer yitirerek 29,5300 seviyesinden kapamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum