TKDK’dan kırsaldaki okullara destek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Yönetim Otoritesi (Tarım Reformu Genel Müdürlüğü) kırsaldaki okullara destek verecek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Yönetim Otoritesi (Tarım Reformu Genel Müdürlüğü) tarafından yürütülen IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında, Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen IPARD kırsal kalkınma hibe programı çerçevesinde; TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, Akören İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Bozdağ’ın eşliğinde Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda, Derbent Kaymakamı Bünyamin Miroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Koz’un katılımıyla Şehit Mustafa Doğramacı İlkokulu’nda, Derbent İmam Hatip Ortaokulu, Derebucak İlçesinde Derebucak Kaymakamı Ömer Faruk Koç’un katılımıyla 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Hüseyin Albaşgil İlkokulu ile bu ilçelere bağlı köy okullarında öğrencilere okul çantası hediye edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, “Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen Proje kapsamında Kırsal alanlarda yer alan okullarda eğitim öğretim gören öğrencilerimizi ziyaret ederek, okul çantalarını hediye ettik. Sosyal projelerin yanı sıra Kurumumuz 17 sektör altında yer alan birçok alt sektöre yapılacak fiziki yatırımlarda yüzde 60 ile yüzde 75 arasında hibe desteği vermektedir. Ayrıca bu yatırımlarda KDV ve ÖTV muafiyeti bulunmaktadır. IPARD Programı kapsamında Konya İlimizde bugüne kadar gerçekleşen yatırımlarda 1460 projeye 2,538 milyar TL hibe desteği sağlandı. Bu hibe desteğiyle 5,370 milyar TL'lik yatırım ilimize kazandırılmış oldu ve 9 bin 734 kişiye istihdam sağlandı. Bu yatırımların büyük bölümü kırsal alanlarda, dezavantajlı bölgelerde gerçekleşmiştir. Ayrıca Kurumumuz gençlere, kadınlara ve üretici örgütlerine hem pozitif ayrımcılık yaparak önceliklendirmekte, hem de yatırıma daha fazla destek sağlayarak kadınların, gençlerin ve üretici örgütlerinin rekabetçiliğini artırmaktadır. Bu güne kadar yapılan yatırımların 340’ı kadın girişimci tarafından, 923’ü genç yatırımcılar ve 35’i üretici örgütleri tarafından gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.
HABER MERKEZİ
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.