Temel Karamollaoğlu: Her daim Keşmir halkının yanındayız

Temel Karamollaoğlu: Her daim Keşmir halkının yanındayız

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Keşmir Kuşatma Günü dolayısıyla Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi’ye destek ziyaretinde bulundu.

Karamollaoğlu, Hindistan’ın işgal altında tuttuğu Cammu Keşmir’in, Hindistan anayasasındaki özerklik statüsünü geçtiğimiz yıl 5 Ağustos’ta kaldırması ile bölgedeki işgalin katlanarak arttığını kaydederek, “Her daim Keşmir halkının yanındayız” diye vurguladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Keşmir Kuşatma Günü dolayısıyla Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi’ye destek ziyaretinde bulundu. Pakistan Ankara Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen ziyarette Karamollaoğlu’na Saadet Partisi Basın Sözcüsü Birol Aydın ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ eşlik etti. Karamollaoğlu, ziyarette anı defterini de imzaladı. Karamollaoğlu, Hindistan’ın işgal altında tuttuğu Cammu Keşmir’in, Hindistan anayasasındaki özerklik statüsünü geçtiğimiz yıl 5 Ağustos’ta kaldırması ile bölgedeki işgalin katlanarak arttığını kaydetti. Karamollaoğlu, geçtiğimiz yıl Cammu Keşmir’in yasal statüsünün değiştirilmesi ile bölgedeki işgalin katlanarak arttığını ifade ederek, “Her daim Keşmir halkının yanındayız” diye vurguladı.

ULUSLARARASI KAMUOYU İSLAM COĞRAFYASINDA YAŞANAN ZULÜMLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR

Keşmir’de yaşanan sorunun 1945 yılından bu yana devam eden bir mesele olduğunu belirterek sözlerine devam eden Karamollaoğlu: “Ne yazık ki başta BM olmak üzere tüm uluslararası kamuoyu, İslam coğrafyasında yaşanan tüm hukuksuzluk ve zulmü görmezden gelmektedir.”

20. YÜZYILDAN GÜNÜMÜZE KALAN İKİ YAŞIT SORUN DEVAM EDİYOR

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hindistan’ın uluslararası kurulları çiğneyerek 5 Ağustos 2019 tarihinde işgal ettiği Cammu Keşmir’le ilgili bir mesaj da yayımladı. İşgalin yıldönümünde Karamollaoğlu, “20. Yüzyıldan günümüze kalan iki yaşıt ve önemli sorun hâlâ varlığını devam ettiriyor. Bunlar Keşmir ve Filistin meseleleridir. Bugüne kadar her ikisi ile ilgili onlarca BM kararı olmasına rağmen, mağduriyetlerin giderildiği, zulümlerin ortadan kalktığı bir gelişme maalesef henüz olmamıştır. Hem Filistin hem de Keşmir toprakları bugün işgal altındadır, buralarda yaşayanlar zulüm ve şiddete karşı halâ onur mücadelesi vermektedirler” dedi.

“KATMERLİ İŞGALDİR”

Hindistan’ın uluslararası kuralları çiğnediğini söyleyen Karamollaoğlu, “Keşmir halkı uluslararası hukukun gereği olarak ‘kendi kaderlerini tayin hakkı’ ile ilgili haklarını bugün kullanamamaktadırlar. Bu durum hak gaspı ve hukukun hiçe sayılmasıdır. Hindistan işgal altında tuttuğu Cammu Keşmir’in, Hindistan anayasasındaki özerklik statüsünü tarif eden 370. Maddesi’ni 5 Ağustos 2019’da değiştirerek bölgeyi iki bölüme ayırma kararı almıştır. Bu adım Cammu Keşmir’in hukuki varlığının her yönüyle ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Bu durum katmerli işgaldir” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKELÇİ: TÜRKİYE KAMUOYUNA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Büyükelçi Qazi ise konuşmasında gerçekleştirilen destek ziyaretinden bu büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Türkiye kamuoyunun Keşmir konusunda büyük duyarlılık gösterdiklerini ifade eden Büyükelçi Qazi, Keşmir halkı adına teşekkürlerini sundu.

HİNDİSTAN BÜTÜN MÜSLÜMANLARI DOĞRUDAN TEHDİT EDİYOR

Karamollaoğlu, Hindistan’ın ırkçı politikalar izlediğine dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Hindistan bu kararın ardından, yani geçtiğimiz yıl 5 Ağustos tarihinden başlamak üzere Cammu Keşmir’i açık hava hapishanesine çevirmiş ve tamamen dış dünyaya kapatmıştır. Bu kararla birlikte, son yıllarda ırkçı politikaları ile öne çıkan Hindistan hükümeti, Keşmir’i kuşatma gayretine girişmiş ve bunun için, statü değişikliğiyle birlikte, bazı adımlar atmıştır. Bu adımlardan en ciddisi tartışmalı ‘Vatandaşlık Değişikliği Yasası (CAA)’dır. Hindistan Parlamentosu’nun iki kanadı tarafından da, yine geçtiğimiz yıl 11 Aralık 2019’da, kabul edilen bu yasa Cammu Keşmir dâhil Hindistan’daki bütün Müslümanları doğrudan tehdit etmektedir.”

SAADET PARTİSİ KEŞMİR KONUSUNDA DÜNYAYA SESLENDİ

Mesajının son kısmında Karamollaoğlu, Hindistan’ın gayrimeşru girişimlerini ilan ettiği 5 Ağustos Keşmir’i Kuşatma Günü’nde buradan bütün dünyaya seslendiğini vurgulayarak, şu maddelere dikkat çekti:

1-Birleşmiş Milletler kendi aldığı kararların arkasında durmalı ve Cammu Keşmir halkının iradesinin ortaya çıkması için bütün engelleri ortadan kaldırmalıdır

2- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Keşmir’de yaşananlara müdahil olmalı ve Keşmir halkının haklı mücadelesinin yanında olduğunu yüksek sesle ortaya koymalıdır.

3-İİT aynı zamanda Cammu Keşmir halkına karşı her türlü zulmü reva gören Hindistan hükümetine karşı, İslam ülkeleri olarak tek ses olunduğunu ve yaşatılanlara karşı kayıtsız kalınmayacağını göstermelidir.

4-Türkiye Cumhuriyeti olarak da bu konuda net bir tavır almalı ve uluslararası kurulları harekete geçirmek için gayret göstermeliyiz.

5-Bizler Saadet Partisi olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Keşmir halkının haklı davalarında yanlarında olacağız. Keşmir’i asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Adil ve barış içinde yaşanabilir bir dünya hedefimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.