Temel Karamollaoğlu: Ekonomi raydan çıktı

Temel Karamollaoğlu: Ekonomi raydan çıktı

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, gündemde yaşanan son gelişmeleri, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat Eğitim Merkezi’nde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında gündemin öne çıkan konu başlıkları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomide yaşanan son gelişmeleri “Ekonomi raydan çıktı” diyerek niteleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Son bir yılda 1 milyon 981 bin kişi işini kaybetti. Dış borçlar için ödenen faiz 178 milyar dolara çıktı. Dolar 8 liraya yaklaştı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı, ‘Döviz kuru benim için önemli değil, oraya hiç bakmıyorum’ diyor. Tamam, belki onu ilgilendirmiyor ama bizi ve bu milleti son derece ilgilendiriyor. Bakan’ın bu sözü bile ekonominin içine girdiği durumu anlatan rakamlardan daha açıklayıcı.” dedi.

“ERMENİSTAN, ARKASINA ALDIĞI GÜÇLERE DAYANARAK YAPTIĞI SALDIRILARA SON VERMELİ”

Azerbaycan’a yönelik Ermenistan’ın yapmış olduğu saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Karamollaoğlu, Erivan yönetiminin kendisini kışkırtan ülkelere uymasının kendilerine zarar vereceğini kaydeden Karamollaoğlu, “Eğer Ermenistan bu coğrafyada huzur ve barış istiyorsa arkasına aldığı emperyalist güçlere güvenerek ortaya koyduğu bu saldırgan tavrı bir an önce sona erdirmeli ve işgalci zihniyetinden vazgeçmelidir.” dedi.

“GÜNEY KAFKASYA ÇATIŞMA ALANI YAPILMAMALIDIR”

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan krizin çözümüne yönelik çözüm önerilerini sıralayarak konuşmasına devam eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

“Güney Kafkasya bu bölgede yeni bir çatışma alanı yapılmamalıdır. Ermenistan birilerinden cesaret alarak hareket etmektedir. Bu tavırlarından süratle vazgeçmelidir. Bu bölgedeki bir ateş en başta Ermenistan’ı yakar. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunun çözümü için kurulan ABD, Rusya ve Fransa’nın başını çektiği AGİT Minsk Grubu sorunu çözmeye odaklanmalıdır. Son gelişmeler göstermektedir ki Minsk Grubu sanki sorunu çözmek bir yana kışkırtıcı bir rol üstlenmektedir. Suriye, Libya, Afganistan, Irak derken Güney Kafkasya da yeni bir çatışma alanı olmamalıdır.”

“ERMENİ VATANDAŞLARIMIZA KARŞI HİÇBİR MENFİ TUTUM KABUL EDİLEMEZ”

Ermenistan, BM tarafından da illegal olarak nitelendirilen Dağlık Karabağ’ın işgaline bir an önce son vermelidir. Biz ateşkesten yanayız ama ateşkesin bir numaralı şartı da bu işgale son verilmesidir. Son olarak bölgemizde yaşanan bu gerginlik bahane edilerek Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlarımıza karşı herhangi bir menfi tutum kesinlikle sergilenmemelidir.”

“ADALET MEFHUMU ZEDELENDİ”

Ülke gündemi ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, Türkiye’nin her sahada büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Bu sıkıntıların başında adaletin geldiğini belirten Karamollaoğlu, “Türkiye’de ne yazık ki adalet mefhumu zedelendi. Her kesime karşı uygulanan adaletsiz muamele apaçık ortadadır. Bu hafta başı HDP’li bazı siyasilerin gözaltına alınmasına yönelik tutuma da burada değinmek istiyorum. 2014 yılında ortaya çıkmış bir suç varsa o gün harekete geçilmeyip bugün bu gözaltıların olması hukukun içinde bulunduğu durumu net bir şekilde göstermektedir. Ayrıca yine unutulmamalı ki menfi tavırlar Türkiye’deki kardeşlik iklimine zarar verecektir. Biz kime karşı olursa olsun adaleti ayakta tutmakla mükellefiz.” diye konuştu.

BAKANIN SÖZÜ EKONOMİDEKİ DURUMU NET BİR ŞEKİLDE ANLATIYOR

“Raydan çıktı” nitelemesiyle ekonomideki gidişatın kötüye seyrettiğini belirterek, ekonomideki son gelişmeleri de değerlendiren Karamollaoğlu, “Son bir yılda 1 milyon 981 bin kişi işini kaybetti. Dış borçlar için ödenen faiz 178 milyar dolara çıktı. Dolar 8 liraya yaklaştı. Ancak Hazine ve Maliye Bakanı, ‘Döviz kuru benim için önemli değil, oraya hiç bakmıyorum’ diyor. Tamam, belki onu ilgilendirmiyor ama bizi ve bu milleti son derece ilgilendiriyor. Bakanın bu sözü bile ekonominin içine girdiği durumu anlatan rakamlardan daha açıklayıcı.” şeklinde konuştu.

ALGI OYUNLARI İLE EKONOMİ DÜZELTİLMEZ

Ekonominin içinde bulunduğu bu durumun iktidar tarafından algı oyunları ile üzerinin örtülmeye çalışıldığını ifade eden Karamollaoğlu, buna Gaziantep’te gerçekleşen fabrika açılışlarını örnek gösterdi. Karamollaoğlu, “İktidar Gaziantep’te 300 fabrika açılışı tertip ediyor. Fakat işin ilginç yanı şu ki; açıyoruz dedikleri fabrikaların çoğu yıllardır zaten faaliyet gösteren fabrikalar. Daha önce kendilerinden önce kurulan üniversiteleri biz kurduk diyen bu iktidar şimdi de faaliyette olan işletmeleri yeni açtık diyor. İşin özeti ekonomiyi kurtaramadığı için algı oluşturmanın peşine düşüyorlar. Zevahiri kurtarmaya çalışıyorlar.” dedi.

DEVLET EĞİTİM EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMALIDIR

Yeni tip Covid-19 pandemisi sonrası uzaktan eğitime geçilmesi sonrası yaşanan sorunlara da değinen Karamollaoğlu, “Tablete, bilgisayara, internete ve hatta televizyona erişemeyen, bunları karşılayabilecek maddi güçleri olmayan milyonlarca aile var. Devletin burada yapması gereken bu ailelere tablet, bilgisayar, internet ve televizyon ulaştırmaktır. Herkesin eğitim alabilme imkanını sağlamaktır.” ifadelerini kullandı.

YAŞANAN KRİZLERİN YANI SIRA BİR DE AHLAK KRİZ DE VAR

Ülkede ekonomide ve adalette yaşanan krizlerin yanı sıra bir de ahlak krizi yaşandığının altını çizen Karamollaoğlu, “İşte iktidar mensuplarının kontrolünde olan bir TV kanalında ortaya saçılan görüntüler hepimizin malumu. Ahlaksızlık, televizyon ekranları ile propaganda ediliyor ve yayılması teşvik ediliyor. Ama kendi gruplarındaki bir televizyon olduğu için hiç kimse ses çıkarmıyor. Ama eğer iktidar kontrolünde bir kanal değilse programda pelikan adı geçti diye kanala cezalar yağdırılıyor, ekranlar karartılıyor.” dedi.

ÇİFTE STANDART GİDEREK BÜYÜYOR

Yaşanan her olayın ülkemizde gittikçe büyüyen çifte standardın fotoğrafını çektiğini belirten Karamollaoğlu, sözlerinin sonunda şunları kaydetti:

“Bu ülkede iki özgürlük anlayışı var; iktidara, destekçilerine verilen özgürlük, muhalefet edenlere verilmeyen özgürlük. Bu ülkede iki hukuk anlayışı var; iktidar yanlıları her türlü ifade, iftira ve hakaret hakkına sahipken, muhalefet edenlerin neredeyse ağzını açması bile yasak. Bu ülkede iki ekonomi anlayışı var; Biri sarayın ekonomisi, diğeri ise vatandaşın ekonomisi. Elbette sarayda ejder meyveli kokteyl içenler elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşın halini anlayamazlar. Bu çifte standartlı zihniyet ile de bu ülkenin sorunlarının çözülmesi mümkün değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum