Telefona bakacağına tavuk bakıyor

Telefona bakacağına tavuk bakıyor

Yaşıtları bilgisayar oyunlarıyla oyalanırken o kendine tavuk beslemeyi ve kilit koleksiyonunu hobi edinmiş…[MERHABA ŞEHİR]

Teknolojinin hayatımızın her alanına girmesi çocuk yaşlardan itibaren tüm toplumu etkiliyor. Akıllı telefonlar, tabletler bebek yaşlardan itibaren tüm çocukların ellerinde adeta bir oyuncak oldu.

Bu şartlarda bilgisayar, telefon ve elektronik cihazlardan sıkılan çocuklar da var. Muhammet Çeçen (11) isimli bir çocuk vaktinin büyük kısmını bilgisayar başında geçirmek yerine tavuk ve tavşan beslemeye ayırıyor. Çeçen’in ayrıca değişik hobileri de bulunuyor.

img_5160.jpg

Meram Mehmet Katırcı İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Muhammet Çeçen, ailesine köpek aldırmaya ikna edemeyince ailesinin önerisiyle tavuk beslemeye karar verdi. Şu an kümesinde çeşit çeşit 15 tavuğa bakan Çeçen, kümese tavşanları da ekleyerek daha da büyüttüklerini söylüyor.

“Facebook, Twitter’da hesaplarım var ama çok vakit ayırmıyorum” diyen Muhammet, şöyle konuştu: “Büyüyünce mimar olmak istiyorum. Öğretmenlerimden tavsiye ettiği kitapları boş kaldıkça okuyorum. Evcil hayvanlara merakım vardı. Köpek alamayınca tavuk beslemeye karar verdik. Şu an kümeste köy tavuğu, cüce koşin cinslerinde 15 tavuğumuz var. 2 de tavşanımız var. Günlük olarak tavuklardan 7-8 yumurta alıyoruz. Tavuklarımı ve tavşanlarımı mutfak artıklarımızla ve yemle besliyoruz. Hem artıklar değerlenmiş oluyor hem de tavukların yumurtalarından faydalanıyoruz. Tavuklara bakmak ayrı bir zevk. Bazen kümes dışında bahçeye salıyoruz. Güzel bir uğraş oluyor.”

img_5191.20151206115320.jpg

Asma kilit koleksiyonundan da bahseden Muhammet Çeçen, bir dönem topladığı kilitleri kaybetmesine rağmen azmini yitirmediğini ve halen asma kilit toplamaya devam ettiğini söylüyor. Küçük yaştan beri kilitlere merakının olduğunu söyleyen Çeçen, koleksiyonunu şu ifadelerle açıkladı: “Kilit gördüğüm zaman dayanamıyorum. Bunları biriktirmek yerine kullanarak saklamayı uygun buluyorum. Eskiden beri elime kilit geçince bir yere o kilidi takıyorum, sonra kilitlerin yerlerini değiştiriyorum. Henüz sayısı az olabilir ama ileride büyük bir asma kilit koleksiyonu olacağına inanıyorum.”

İBRAHİM BAŞÇI [MERHABA ŞEHİR]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.