Telefon fiyatlarına yüzde 40 zam vurdu!

Telefon fiyatlarına yüzde 40 zam vurdu!

Türkiye'deki zam furyasından sıfır ve ikinci el telefonlar da nasibini aldı. Telefon fiyatları bir önceki yıla oranla yüzde 25 ile yüzde 40 arasında zamlandı. Peşin para ile telefon alabilen vatandaş sayısı da azaldı

Sıfır ve ikinci el telefonlara da geçen yıla oranla zam geldi. Kalitesi ve özelliğine göre telefonlar 850 TL'den başlayıp, 16 bin liraya kadar yükselebiliyor. Telefon fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 10 ile yüzde 40 arasında artış göstermesi de dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca vatandaş, telefonu en fazla taksitle almayı tercih ediyor. Peşin paraya telefon alabilen vatandaş sayısında her geçen gün bir azalma yaşanıyor. 

TELEFONDA YÜZDE 40'A VARAN ARTIŞ

Konyada Telefon Satışı yapan Ladikli Mobile Mağaza Müdürü Yunus Emre Tos, telefon fiyatlarının geçen yıla oranla yüksek olduğuna vurgu yaptı. Telefon fiyatlarında yüzde 30- 40 bir artış yaşandığını aktaran Tos, “Telefon fiyatlarında en az artış yüzde 25. Ülke ekonomisi ortada. Nakit para ile telefon alan vatandaş sayısı da hayli az. Mesela bizde taksit yok. Vatandaş, taksitli satış yapan yerlere daha fazla ilgi gösteriyor. Yani müşterilerimiz genel itibariyle kredi kartıyla alışveriş yapıyor. Ayrıca vatandaş telefon alırken en fazla telefonun performansına bakıyor. İnsanların telefon tercihi de yıldan yıla değişiyor.  Bizim önerimiz  vatandaşlaramıza markaları telefonlardır” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ TAKSİTLİ SATIŞ İSTİYOR

Turan İletişim Yetkilisi Ömer Acıbadem ise şunları söyledi: “2019 yılı için telefon fiyatları minimum 850 TL, en iyi telefon fiyatı da 16 bin lira diyebiliriz. Geçen yıla göre ucuz cihazlarda da en az yüzde 10'luk bir artış var. Vatandaş telefon alırken bizden taksitli satış rica ediyor. Bizim de taksit yapabilme imkânımız olmadığı için sadece peşin satış yapabiliyoruz. Hali ile satışlarımızda da bir azalma oluyor.”

M.ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum