Telafisiz zor 90

Telafisiz zor 90

Konyaspor-Fenerbahçe maçı bugün saat 20.00de başlayacak. Maçın hakemi: Kuddusi Müftüoğlu

Konyaspor bugün telafisi olmayan zor bir 90’a çıkıyor. Başka bir deyişle, Konyaspor ile Fenerbahçe bugün ilk yarının son maçında karşı karşıya gelecekler. Atatürk stadında yapılacak maç saat 20.00’de başlayacak. Antalya bölgesinden Kuddusi Müftüoğlu’nun düdük çalacağı karşılaşma lig TV’den naklen yayınlanacak.  Ligde ilk yarıyı en yüksek puanla, en iyi yerde kapatmayı amaçlayan Konyaspor ile son haftalarda topladığı puanlarla 29 puanla 4. sırada yer alan ve şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe arasında karşılaşma nefesleri kesecek.

MUHTEMELEN 11’LER
Konyaspor’da Fenerbahçe maçının hazırlıkları dün yapılan antrenmanla tamamlandı. Teknik direktör Giray Bulak yönetiminde yapılan antrenman, düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Daha sonra iki gruba ayrılarak dar alanda top tekniğine dayalı bir çalışma gerçekleştiren yeşil-beyazlılar, yaklaşık 1 saat 10 dakika süren antrenmanı, teknik çalışma ile tamamladı ve Fenerbahçe maçı için tesislerde kampa girdi. Konyaspor’da sakat olan Koray ile birlikte kart cezalısı Mehmet Çoğum ve Cihan bugün takımda yok. Ömer ve Zafer forma giyebilecek. Galibiyete ekstra prim verilecek. Yeşil-beyazlı takım, derbi maça muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Oğuzhan- Serhat, İsmail, Milos (Ömer), Erhan- Erdal, Zafer, Fahri, Da Silva, Celalettin- Veysel. Fenerbahçe’nin ise bugün oynanacak Konyaspor maçına Volkan, Gökhan-Önder-Yasin-R.Carlos, Deivid-Josico-Emre-Uğur (Wederson)Alex ve Guiza 11’i ile çıkması bekleniyor.
KONYA-FENER 21. RANDEVUDA
Fenerbahçe ile Konyaspor, ligde bugün 21. maçlarına çıkacak. Süper ligde 1988-89 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile ligde toplam 20 kez karşılaşan Konyaspor, 19 kez yenildiği rakibi karşısında sadece tek galibiyet alabildi. Fenerbahçe, Konyaspor’a bu maçlarda toplam 67 gol attı, kalesinde ise 21 gol gördü. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Fenerbahçe, İstanbul ve Konya’da aynı skorla 4-1 kazanmıştı. Fenerbahçe ile Konyaspor, yarınki maçın yapılacağı Konya Atatürk Stadı’nda daha önce 10 lig maçında karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, deplasmandaki 9 maçı kazanırken, 2004-2005 sezonunda şampiyonluğu ilan ettikten sonra oynadığı karşılaşmada sahadan 4-2 yenik ayrıldı. Fenerbahçe, Konya’da toplam 31 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü.
KUNTOĞLU:MORALİMİZ İYİ
Konyaspor’da, bugün yapılacak Fenerbahçe maçı öncesi galibiyetten başka bir şey düşünülmüyor. Konyaspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, yaptığı açıklamada, Fenerbahçe maçı öncesi takımın moralinin son derece yüksek olduğunu söyledi. Fenerbahçe’nin güçlü bir ekip olduğunu, ancak Konyaspor’un da iyi bir kadroya sahip olduğunu belirten Kuntoğlu, “Takım olarak son derece iyi durumdayız. Fenerbahçe maçı öncesi kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz” dedi. Kuntoğlu, Fenerbahçe’nin eksiklerinin kendileri için bir avantaj teşkil ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti: “Fenerbahçe eksik kadroyla bize karşı mücadele edecek. Bu bizim için önemli bir avantaj. Ancak hiçbir müsabaka mücadele edilmeden kazanılmaz. Bu nedenle 90 dakika boyunca kazanmak için mücadele etmeliyiz. Bugüne kadar belki istenilen sonuçları alamadık ama iyi bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ben oyuncularıma güveniyorum. Konsantrasyonumuz ve moralimiz üst düzeyde. Tek düşüncemiz Fenerbahçe’yi mağlup ederek, sahadan 3 puanla ayrılmak. Haftalardır devam eden kendi evimizde kazanamama şansızlığını da bu maçta sona erdirmek istiyoruz.”
TEKNİK DİREKTÖR BULAK
Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak da Türkiye’nin önemli bir takımına karşı zorlu bir maç yapacaklarını belirtti. Fenerbahçe’ye karşı iyi oynayarak sahadan galibiyetle ayrılmak istediklerini ifade eden Bulak, “Her iki tarafın da eksikleri var. Ancak sahaya 11 kişi çıkılacağına göre isimlere fazla takılmamak gerekiyor. Kazanarak devre arasına moralli girmek istiyoruz. 3 puana ihtiyacımız var” diye konuştu. Bulak, yarınki karşılaşma öncesi Konyalı futbolseverlere de çağrıda bulunarak, bu zorlu mücadelede takımlarını yalnız bırakmamalarını ve 90 dakika boyunca takımlarına destek olmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.