Tekvandoda Metin Şahin tekrar aday

Tekvandoda Metin Şahin tekrar aday

Tekvando Federasyonu Başkanlığı görevini 2003’ten bu yana yürüten Konyalı spor adamı Metin Şahin başkanlık seçimleri için yeniden aday olduğunu açıkladı

Anadolu Ajansı Spor Servisi’ni ziyaret eden Metin Şahin, Tekvando Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa yeniden talip olduğunu söyledi.

Tekvando Federasyonu Başkanlığı görevini 2003’ten bu yana yürüten Şahin, "Beraber yol aldığımız, yürüdüğümüz arkadaşlarımız, Türk tekvandosuna büyük hizmet veren kulüplerimiz, antrenörlerimizle beraber başarılarımızın devamını getireceğiz. Bu noktada gönül birliği, el birliği içinde çalışmalarımız devam edecek. Hizmeti olan bütün kulüplerimize, antrenör kardeşlerimize, hakemlerimize buradan şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

Şahin, Türkiye’deki en faal federasyonlardan biri olduklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin 81 ilinde hizmet veren kulüplerimiz, lisanslı antrenörlerimiz var. Bir kişi tekvando yapmak istediğinde kendi ili içinde özel kulüplere Gençlik İl Müdürlükleri vasıtasıyla ulaşabilir. Tekvando ulaşılabilir bir spor dalı. Biz de bunu sağlamak adına büyük destek veriyoruz. Geçmişten bugüne baktığımızda 200’lerde olan kulüp sayımız, şu anda 3 binlere dayanmış durumda. Bu da tekvando ailesinin ne kadar özverili çalıştığının ve Türk sporuna hizmet ettiğinin bir göstergesidir. Bunu hep beraber başardık. Federasyonumuz, kurulları, kulüplerimiz, antrenörlerimiz, hakemlerimiz. Ortaya çıkan sonuçta çok büyük başarı elde ettik."

2024 Paris Olimpiyatları’nın çalışmalarına şimdiden başladıklarını belirten Şahin, "Bir olimpiyat bittiğinde başka bir olimpiyat başlar. Çalışmalara hemen başladık çünkü 2024’e de çok az bir süre var. Çok çabuk geçer. İnanıyorum ki orada da biz daha başarılı olacağız. Bakıyorsunuz; bir sonraki şampiyonada, olimpiyatta farklı bir çocuğumuz şampiyon olabiliyor. Bu da haklı rekabet, adalet ortamının sağlanmasından kaynaklı oluyor. İnşallah başarımız bu noktada artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

6. kez Dünya Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu’na seçilen Metin Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Doğru kararların çıkması noktasında arkadaşlarla konuşup güzel şeyler yapabiliyoruz. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliğinde bu durum fayda sağlayabiliyor. Maç olmadan sporcu gelişimi olmaz. Büyük maçlarda, turnuvalarda sporcular kendilerini geliştirir. Diğer maçlara hazırlıklı gider. Dışarıda maç olması ayrıca çok masraftır. Yüzlerce kişiye dışarıda maç yaptıramazsınız ama kendi ülkenizde düzenlediğiniz organizasyonda serbest katılımda, 50-60 ülkenin katıldığı bir şampiyonada kendini deneyebilir. Kaygılarını giderebilir. Bu noktada uluslararası federasyonda olmanın çok büyük avantajları var."

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.