‘Tedarikçi olma’ süreçleri anlatıldı

‘Tedarikçi olma’ süreçleri anlatıldı

Konya Sanayi Odası ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü (AFGM) ve Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (THGM) iş birliğinde ‘Onaylı Tedarikçi Programı Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. 

Konya Sanayi Odası ve Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü (AFGM) ve Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü (THGM) iş birliğinde ‘Onaylı Tedarikçi Programı Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. 

Konya Sanayi Odası’ndaki toplantının açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kaçmaz, Konya’dan geçtiğimiz yıl 3 bin 400’den fazla ihracatçı firmanın 192 ülkeye, 3 milyar 262 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Savunma sanayi ihracatında da önde gelen şehirlerden biri olduklarını bildiren Kaçmaz, şöyle devam etti: “Savunma sanayi alanında, 136 milyon dolar ihracatla, İstanbul, Ankara ve Eskişehir’in ardından ülkemizin en fazla ihracat yapan 4. şehriyiz. Yine Milli Savunma Bakanlığı’nın Onaylı Tedarikçi Listesi’ndeki 426 onaylı tedarikçi firmadan 39’unun Konyalı firmamızdan oluştuğunu görüyoruz. Oda olarak biz de; gerek Konya’mızdaki onaylı tedarikçi firma sayımızı artırmaya yönelik çalışmalarımıza, gerekse savunma sanayimizin yerli ve milli üretim kabiliyetlerinin artmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah tüm bu girişimler ve sanayicilerimizin özverili çalışmaları ile, Cumhuriyetimizin 100. yılında çok daha güzel işlere, yeni iş birliklerine birlikte imza atmış olacağız.” 

Kaçmaz’ın konuşmasının ardından, AFGM Endüstriyel Yetkinlik Denetim Şube Müdürü Yasemin Kaval, onaylı tedarikçi ve stratejik iş birliği anlaşması ile ilgili bilgiler verdi. AFGM onaylı tedarikçi listesinde 426 firmanın yer aldığını ve bunlardan 39 tanesinin Konyalı firma olduğunu dile getiren Kaval, üretim-imalat, tasarım, Ar-Ge, yazılım, ilaç sanayi ve distribütör firmaların onaylı tedarikçi programına başvurabileceklerini söyledi. Tedarikçi havuzu oluşturulması sürecini anlatan Kaval, “Tedarikçi havuzu için seçim kriterleri belirlenir. Kriterler çerçevesinde kurul tarafından tedarikçiler değerlendirilir. Son durumda tedarik yapılan firmaların, ihtiyacı karşılama düzeyi değerlendirilip, buna göre onaylı tedarikçi listesi güncellenir. Burada doğru tedarikçinin seçilmesi, tedarikçiler ile uzun süreli işbirlikleri yapmak, işbirliklerinde riskleri azaltmak, kaliteli malzemenin zamanında, en doğru şekilde teslimi konusunda standartlık sağlamak, tedarikçiler arasındaki rekabetin artırılarak en düşük maliyetle mal ve hizmet temin etmek, tedarikçi havuzu oluşturulmasının amaçlarındandır” şeklinde konuştu. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.