TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te anma töreni düzenlendi

TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te anma töreni düzenlendi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, anma programındaki konuşmasında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde farklı siyasi partilerle sadece ve sadece ülkemizin geleceğine ilişkin görüşlerimizi tartışacağız ve ülkeyi her alanda güçlü kılacağız." dedi.

TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te düzenlenen anma töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Birinci Meclisin kuruluş şartlarını iyi bir şekilde anlamak, oradan ilham almak ve özellikle Cumhuriyet'in ikinci asrında Türkiye'nin geleceğine ait fikirleri devşirmek durumunda olduklarını belirtti.

"Her şeyi yıkılmış, dört bir tarafı işgal edilmiş, başkenti maalesef yabancı çizmesi altında işgale uğramış olan koskoca bir cihan devletinin küllerinden 23 Nisan 1920'de, burada, 'Ya Allah' diyerek yeniden milletimiz ayağa kalkmış ve kurtuluşu, kuruluşu gerçekleştirecek milli iradeyi ortaya koymuştur" diyen Kurtulmuş, o günlerin zor şartları içerisinde bu kahramanlık destanının her biri gökteki yıldızlar kadar parlak işaretleri olan, Cumhuriyet'in kurucusu ve Gazi Meclisin ilk başkanı olan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisin bütün üyelerini minnetle saygıyla andı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.