TBMM'nin 3 aylık tatili bitti: Gündem maddeleri dikkat çekiyor

TBMM'nin 3 aylık tatili bitti: Gündem maddeleri dikkat çekiyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi 3 aylık tatilin ardından cumartesi günü açılıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 3 ay aradan sonra ilk kez 1 Ekim Cumartesi günü açılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak olan yeni dönemde, uzun zamandır beklenen düzenleme masaya yatırılacak.

Bu düzenlemelerden ilki milyonlarca insanın beklediği EYT yasası olurken, Buna ek olarak, hükumet 6 milyon düşük gelirli insanın icra borçlarının bir bölümünün silinmesi, tüccarlar için yeni teşvikler ve destekler de dahil olmak üzere düzenlemeler görüşülecek.

Hükümetin 6 milyon düşük gelirli kişinin idari borcunun bir kısmını ödemesi ile iş insanlarına yeni teşvikler ve destek sağlamasını sağlayacak bir ekonomi politikası meclise sunulacak. Teklifin kiracı, konut ve mahalle hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda zorunlu olarak getirilecek tahkim kurallarını içermesi amaçlanıyor.

Öte yandan yeni dönemin ana gündem maddelerinden biri de en geç Aralık ayına kadar Meclis'e sunulması beklenen Emeklilikta Yaşa Takılanlar (EYT) oldu. 17 Ekim'de sunulacak bütçe, Kasım'da Komisyon'a, Aralık'ta da Genel Kurul'a mesai harcayacağı önemli işleri arasında yer alacak.

Bu arada, Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerinin seçimi de meclis öncelikleri arasında yer alıyor. Genel Kurul ayrıca Veri Koruma Komisyonu ve RTÜK'e de yine yeni birer üye seçecek.

Yeni dönemin ilk gündem maddelerinden biri, kamuoyunda “dezenformasyon” teklifi olarak nitelenen Sosyal Medya düzenlemesi olacak. Bu düzenlemede en çok, sosyal medya paylaşımlarına yönelik hapis cezası içermesi nedeniyle tartışılan maddesinde bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum