TBMM'de ilginç anlar: Bahçeli, İYİ Parti’nin teklifine ‘evet’ dedi

TBMM'de ilginç anlar: Bahçeli, İYİ Parti’nin teklifine ‘evet’ dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Partinin verdiği Denizli’de Altınova adıyla yeni bir ilçe kurulsun önerisine 'evet' oyu verdi.

Önceki gün Meclis Başkanlığı seçimi için TBMM Genel Kurulu’nda olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk’ün, Denizli’de Altınova adıyla bir ilçe kurulmasına ilişkin verdiği kanun teklifine kabul oyu verdi.

Hürriyet’in aktardığına göre kanun teklifi İYİ Parti, MHP ve CHP milletvekillerinin “kabul” yönünde el kaldırmasına rağmen kabul edilmedi.

Ancak bu durum Meclis’te bir ilki yaşattı. Bahçeli, İYİ Parti’nin teklifine ilk defa evet oyu vermiş oldu.

Öztürk, “Devlet Bey jest yaptı sağ olsun. Çoğunluğun kabul oyu, sehven de olsa Adan’ın (TBMM Başkanvekili Celal Adan) gözünden kaçtı. Yanına gidip, ‘Bizim kanun teklifini yedin’ dediğimde bana, ‘Dalgınlığıma geldi, kusura bakma. Hakkını helal et’ dedi” ifadelerini kullandı.

MHP, EYT teklifine 'evet' oyu veren Usta'yı ihraç etmişti

O dönem İYİ Parti Grup Başkanvekili olan parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la ilgili verdiği araştırma önergesinin TBMM'de görüşülmesine AK Partili milletvekillerinden 135 ret oyu gelirken CHP, HDP, MHP, İYİ Parti’den 145 milletvekili kabul oyu vermişti.

2018 yılının eylül ayında gerçekleşen bu oylamanın ardından Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden almıştı. Usta daha sonra ihraç edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum