Tavuk etine dev zam! İşte oran

Tavuk etine dev zam! İşte oran

Türkiye'de tavuk etine dev zam yansıtılacağı duyuruldu. Zammın oranı netleşti.

Ekonomik krizin etkileriyle a'dan z'ye her ürüne defalarca zam uygulanıyor. Bu kez tavuk etine dev zam geleceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre zammın oranı netleşti.

Hafta başından itibaren market ve kasaplarda tavuk fiyatlarında yüzde 5 veya 6 oranında zam gelmesi bekleniyor. Tüketicilerin ise yarından itibaren fiyatlara dikkat etmesi gerekiyor.

tavuk.jpg

Türkiye genelinde gelen zamlara bir yeni daha eklenerek tavuk etine yapılan zam gıda enflasyonu gözler önüne seriyor. Beyaz et piyasasında yaşanan kriz fiyatların yükselmesine neden oldu.

VATANDAŞ ALMAKTA ZORLANACAK

Türkiye genelinde yaşanan enflasyon zamları beyaz et sektörünü etkiledi. Uzmanlara fiyat artışlarının bir diğer nedeni ise döviz kurlarındaki yükselmeye bağlı olduğu aktarılıyor.

Sektör temsilcileri, piliç eti ve ürünlerindeki zam kararının arkasında yalnızca maliyet artışlarının değil, aynı zamanda döviz kurlarındaki dalgalanmanın da etkili olduğunu belirtiyorlar. Bu durum, gıda sektöründeki fiyat dinamiklerini ve tüketicilerin günlük hayatta karşılaştığı ekonomik zorlukları bir kez daha gündeme getiriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum