Tavada balık dönemi başladı

Tavada balık dönemi başladı

Havaların soğuması ve gelen balık sayısının artmasıyla birlikte balık fiyatlarında indirime gidildi. Fiyatların düşmesiyle birlikte vatandaşlar balığa yoğun ilgi gösterdi.

 Haftanın en çok satılan balıkları ise hamsi ve palamut oldu. Şehre gelen balık miktarı artınca balıkçı esnafı indirime gitti. Pek çok balık türünde kilogram fiyatlarına 3-10 lira arasında indirim yapıldı. Deniz suyu sıcaklığı henüz düşmediği için balıkların yağda pişirilmesi öneriliyor. En çok tüketilen balık türlerinden olan hamsi ise yine vatandaşın gözdesi. Hamsi fiyatlarında son günlerde düşüş yaşanıyor. Önceki hafta 8-12 lira civarında seyreden hamsi fiyatları bu hafta 5-10 lira arasında değişiyor.

BALIK HENÜZ YAĞLANMADI

Balık fiyatları hakkında bilgi veren Fetih-Osmanlı Balıkçısı çalışanlarından Şükrü İmecik, hamsi fiyatlarının iki farklı kulvarda seyrettiğini belirterek, “İki çeşit hamsi var. Marmara tarafından gelen biraz ucuz oluyor. Onun fiyatı 5-6 lira arasında seyrediyor. Karadeniz hamsisi ise biraz daha lezzetli olduğu için diğerine göre pahalı, o da 8-10 lira arasında değişiyor. Vatandaşlar hamsiyi genel olarak tavada yağda yapıyor” dedi. En çok tüketilen balıklar arasında ikinci sırayı palamutun aldığını belirten İmecik, şöyle konuştu: “Palamutun tane fiyatı 3.5 lira. 3 tanesini 10 liradan satıyoruz. Yetiştirme alabalık 10 lira, Beyşehir sazanı ise 10 liraya alıcı buluyor. Karadeniz levreğinin de özel talipleri var. Bu aralar fazla olduğu için 15 liraya düştü. Somon 18 lira, çipura 18 lira, ithal uskumru ise 8 liraya satılıyor. Henüz su sıcaklıkları düşmediği için balıklar yağlanmadı. O yüzden tavada yağda balık öneriyoruz. Önümüzdeki haftalarda su sıcaklığı düşünce balık yağlanacak. Yağlanmadan sonra ızgara da yapılabilir.”

HÂLİD ŞEN  - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.