Tatlıcıları sıcak vurdu

Tatlıcıları sıcak vurdu

Tatlı satışlarının Ramazan ayında beklenen düzeyde olmadığını belirten Kınacılar Tatlıcısı sahibi Mehmet Kınacı, “Ramazan ayı yaza denk geldiği için vatandaşlar sıcakta tatlı tüketmiyor” dedi

Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi vatandaşları tatlı yerine daha hafif gıdaları tüketmeye itiyor. Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezsi olan tulumba tatlısı ve güllaç, satışlarda üst sıralarda yer alsa da satışlar esnafın beklentisini karşılamıyor.

TULUMBA VE GÜLLAÇ İLK SIRADA

Ramazan’ın esnaf açısından durgun geçtiğini aktaran Kınacılar Tatlıcısı sahibi Mehmet Kınacı, 22 yıldır Bedesten Çarşısı’nda tatlıcılık yaptığını belirterek, “Eskiden Ramazanlar daha hareketli geçerdi. Şimdi öyle değil, vatandaşlar para harcamak istemiyor. Çoğu vatandaş da zaten kıt kanaat geçiniyor, tatlı lüks olarak göründüğü için tüketilmiyor” diye konuştu. Ramazanın yaza denk gelmesinin tatlı satışlarını da olumsuz etkilediğini aktaran Kınacı, “Ramazan ayı yağışlar olmasına rağmen sıcak geçiyor. Sıcakta insanlar şekerli tatlıları ağır bulduğu için tüketmiyor. Önceden soğuk kış aylarında satışlar daha yüksek oluyordu. Düşüşte vatandaşların para harcamamasını ya da parasının olmamasın etkisinin yanında havaların sıcak olmasının da katkısı var” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR UYGUN

Ramazanda en çok güllaç ve tulumba tatlısının satıldığına değinen Kınacı, “Yıllardır Ramazan ayının değişmeyen tatlısı tulumba, satışlarda yine en başta yer alıyor. Tulumbayı güllaç takip ediyor. Elimizde Türk mutfağına özgü birçok tatlı var ama en çok tercih edilenler bunlar. Bunlardan sonra da vatandaşların bazıları da baklavaya yöneliyor” şeklinde konuştu. Bazı tatlıların fiyatları hakkında bilgi veren Kınacı, “Tulumba ve lokum 13 lira, kadayıf ve ekmek kadayıfı 25 lira, güllaç 25 lira, baklava çeşitleri de 30 liradan başlayıp 80 liraya kadar çıkıyor” şeklinde konuştu.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.