Tatlıcılar Ramazan hazırlığına başladı

Tatlıcılar Ramazan hazırlığına başladı

11 ayın sultanı Ramazana 1 hafta kala Konya'da çarşı pazardaki telaş iyiden iyiye artarken özellikle Ramazanın vazgeçilmezi tatlıları halkın mutfağına taşıyan tatlıcı esnafını 'tatlı' bir telaş sardı

Ramazan ayına bu kadar kısa bir süre kalırken gözler Ramazanın olmazsa olmazı tatlılara çevrildi. Konya esnafı 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Çarşı ve pazarda Ramazan hareketliliği başlarken, vatandaşlar Ramazan sofralarında eksik olmayan yufkalarını şimdiden hazırladı. Bazı vatandaşlar ise elde açılmış hazır yufkayı tercih ediyor. Mübarek Ramazan ayı öncesi tatlı sektörünü de tatlı bir telaş sardı. Ramazan ayında en çok tüketilen gıdalardan olan tatlı, sofraların vazgeçilmezliğini yıllardır koruyor. Tatlı ustaları, Ramazan ayında ise en çok 'tulumba' tatlısının tercih edildiğini söylüyor. Kızartılmış hamurun şekerli şurup içinde servis edildiği Türk tatlısı tulumbayı Ramazanda da hareketli günler bekliyor.

MERDİVEN ALTINDAN ALMAYIN

Ramazan için hummalı bir çalışma içerisine giren tatlıcı esnafı vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için gayret gösterirken Ramazan ayında ortaya çıkan merdiven altı üretimlerden şikayetçi. Merdiven altı tatlıcıların sadece ramazan ayında piyasaya çıktığını ve satışlarını olumsuz etkilemesinden şikayetçi olan esnaflar, belediyenin ve zabıta ekiplerin merdiven altında üretim yapan bu sağlıksız ürün satışı yapan kaçak tatlıcılara karşı denetimlerini sıklaştırılmasını istiyor. Esnaf vatandaşlara ise, bu tür sağlıksız ortamlarda üretilen ürünleri almaması konusunda uyarıyor.

FİYATLARI DÜŞÜRDÜK

Tatlıcı esnafı, Ramazan ayında herkesin sofrasına tatlı girebilsin diye fiyatları düşürdüklerini belirtiyor. Öz Gaziantepli Ünlüler Baklavacısı Fevzi Bozkurt, vatandaşların 10-15 liraya satılan baklavaları almaması konusunda uyardı. "Bir kilogram ceviz 40 lira olurken, nasıl oluyor da bir kilogram cevizli baklava 15 lira oluyor. Vatandaşlarımız bu malların ucuzluğunu aldanıp tüketmesin. Alışverişlerini yıllardır alışveriş yaptığı güvenilir esnaftan yapsın. Kaliteli malın fiyatı pahalı olur, biz vatandaşlarımızın alabilme durumlarını düşünerek Ramazan ayında fiyatları zaten düşürüyoruz" diye konuştu.

RAMAZAN YOĞUN GEÇECEK

Ramazan ayının yaklaşmasıyla tel kadayıfı ve yufkaya olar talebin artmaya başladığını belirten Yeşil Meram Yufka-Kadayıf sahibi Cihan Çelenli, "Her Ramazan olduğu gibi bu ramazanda da bizleri tatlı bir telaş sardı" dedi. Türk halkının tatlıya, yufkaya ve tel kadayıfına ramazan ayında ayrı bir önem verdiğini aktaran Çelenli,   Ramazan ayının yoğun geçmesini beklediklerini ifade ederek, "Biz Ramazan ayına yönelik hazırlıklarımıza başladık. Vatandaşlar da alışveriş için Ramazanın başlamasını beklemiyor şimdiden alıyorlar. Özellikle yufka ve tel kadayıfa olan talep şimdiden artmaya başladı" şeklinde konuştu.

ELDE YUFKA TERCİH EDİLİYOR

Yufka ve tel kadayıfını elde ürettiklerini kaydeden Çelenli, kış boyu 7-8 çuval sattıkları tel kadayıflarının Ramazan ayında 15 çuvala kadar çıkmasını beklediğini söyledi. Çelenli, vatandaşların çoğunun evde yufka yapma imkanlarının da olmadığını belirterek, “Yufka ile mutfakta birçok farklı börek, tatlı gibi şeyler ortaya çıkarılabiliyor. Fakat yaşam şartları gereği vatandaşlarımız bunu evlerinde yapamıyorlar. Biz de çoğu yerden farklı olarak elimizle yufka açıyoruz ve satışlarımızdan da genel olarak memnunuz. Ramazan ayında satışların daha da artmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.