TARMAKBİR'de  Şenol Önal güven tazeledi

TARMAKBİR'de Şenol Önal güven tazeledi

TARMAKBİR, 30. Olağan Genel Kurulu, 25 Eylül 2021 Cumartesi Günü Ankara’da Yapıldı. Tek listenin oylandığı Genel Kurul’un ardından toplanan Yönetim Kurulu, başkanlığa Şenol Önal’ı seçti.

TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal: “Yeni dönemde de amacımız meslektaşlarımıza, sektörümüze, ülkemize faydalı olmak, sanayimizin ve tarımımızın ilerlemesine katkı sağlamak olacak” dedi.

25 Eylül 2021 tarihinde Ankara’da, Makine İhracatçıları Birliği’nde yapılan 30. Olağan TARMAKBiR Genel Kurul Toplantısında Divan Başkanlığını Ziya Altınöz (Altınöz Tarım Makinaları, Söke), Divan Kurulu Üyeliklerini Ahmet Keresteci (Sağlamel Tarım Makinaları, Konya) ve Ahmet Özer (Köylü Tarım Makinaları, Konya) yaptı. Pandemi şartları nedeniyle sadece TARMAKBiR üyelerinin hazır bulunduğu Genel Kurul, Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal’ın açılış konuşmasıyla başladı. “Bundan tam 44 yıl önce, 7 firma temsilcisi bir araya geldiler ve “Biraraya gelip, bir birlik olmanın çok yararlı olacağına inandık.” cümleleri ile başlayan bir tutanakla Birliğimizin, TARMAKBİR’in temelini attılar. Ve bizler, tam 44 yıl sonra, bu salonda yer almanın, bizlere emanet edilen bu Birliğin bir parçası olmanın gururunu taşıyoruz.” cümleleriyle konuşmasına başlayan Önal sektörün ulaştığı konumdan bahsetti ve “Toplam üretim değerinden ihracata, katma değerden, çalışan sayısına kadar ülkemiz makine imalat sanayindeki 22 alt sektör arasında ilk sıralarda yer alan endüstrimiz, gelişimini ara vermeden sürdürmeye devam etmektedir. 2000’lerin başında sadece 70 milyon dolar seviyesinde ihracat yapan ve dış ticaret açığı veren endüstrimiz, bugün 1,1 milyar dolar seviyesine ulaşan ihracatı ile dış ticaret fazlası vermeye başlamıştır. 2001 yılında dünya sıralamasında 31. sırada yer alabilen ve toplam dünya ihracattan binde 3 pay alan Türkiye, 2020 yılını 15. sırada tamamlamış ve toplamdan aldığı payı yüzde 1,6’ya yükseltmiştir. Bununla birlikte bu değerlerin küresel ticarette marka bir ülke olmak için yeterli olmadığının da bilincinde olmalıyız. Yeni dönemdeki en önemli hedefimiz ölçek ekonomisinin kurallarını bir an önce tesis edip ihracatımızı 2 milyar doların üzerine çıkararak dünya sıralamasında ilk 10’a girmek omalıdır” dedi.

GÖREVE LAYIK OLMAYA GAYRET ETTİK

Önal, “Bizler Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, Birliğimiz için maddi ve manevi tüm ilgimizi hiçbir şahsi menfaat gözetmeden sunduk ve bize verilen göreve layık olmaya gayret ettik. Yeni seçilecek yönetim kadrosunu, sektörü daha ileri götürecek yeni görevler beklemektedir. Bu görevi sürdürürken, desteğini esirgemeyen değerli üyelerimize, huzurunuzda bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. Genel Kurulda Genel Sekreter M. Selami İleri’nin Yönetim ve Denetim Kurulu raporlarını okumasının ardından, katılımcılara mali konularda bilgiler sunuldu ve gündemin diğer maddelerine geçildi. Gündemin ilgili maddesi gereği, TARMAKBİR’in tüzük değişikliği ile derneğin ulusal ve uluslararası faaliyetlerde bulunması, kuruluş, platform ve ittifaklara üyeliği, projelerde yer alması konusunda yetki verilmesine dair teklifler Genel Kurul tarafından kabul edildi.

 

Genel Kurul Delegeleri, gündemin ilgili maddeleri gereğince, yeni dönemde görev alacak TARMAKBiR “Yönetim Kurulu”, “Denetleme Kurulu”, “Etik Kurulu” ve “MAKFED Temsilcileri Kurulu” Üyelerini belirledi.

 

Buna göre, 30. dönem Yönetim Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu.

 

Şenol Önal (Agriönal Dış Ticaret Ltd. Şti.) A. Mümtaz Özalp (Alpler Ziraat Aletleri San. ve Tic. A.Ş.) Ahmet Büyükateşli (Ateşpar Motorlu Araçlar San. Dış Tic. Ltd. Şti.) Gökhan Bayramoğlu (Başak Traktör Tarım Zir. ve İş Mak. San. Tic. A.Ş.) Serkan B. Kayın (Çelsan Ziraat Aletleri San. ve Tic. Ltd. Şti.) Ö. Faruk Dönder (Dönder Tarım Makinaları San. ve Tic. Ltd. Şti.) Tolga Saylan (Erkunt Traktör Sanayi A.Ş.) Güven Çetin (Fimaks Mak. Gıda ve Tar. Ürn. San. Tic. A.Ş.) Ahmet Küçükbacak (Harmak Ziraat Mak. San. Tic. Ltd. Şti.) Ahmet Kurt (Kurtsan Tarım End. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti.) Bülent Duman (Özdöken Tarım Makinaları San. ve Tic. A.Ş.) Halim Tosun (Tümosan Motor ve Traktör San. A.Ş.) Bilgin Türkay (Türkay Tarım Makinaları San. ve Tic. Ltd. Şti.) Genel Kurul’un seçimleri sonrası bir teşekkür konuşması yapan Şenol Önal “Bizlere güvenen ve destekleyen Üyelerimize, şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum. Geçmiş dönemlerde edindiğimiz tecrübeleri, yeni dönemin şevk ve heyecanıyla harmanlayıp üyelerimizin desteğiyle çok daha başarılı işler yapacağımıza olan inancımız tamdır.” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum