Tarihi Kentler Birliği’nden Seydişehir’e iki ödül

Tarihi Kentler Birliği’nden Seydişehir’e iki ödül

Seydişehir Belediyesi Bahaddin Paslı Kültür ve Sanatevi Rekonstrüksiyon Projesi ile Seydişehir Arasta Çarşısı Cephe Sağlıklaştırma ve İyileştirme Projesi Tarihi Kentler Birliği Koruma Özendirme Yarışması'nda "Proje Uygulama Ödülü"ne layık görüld

Seydişehir Belediyesi Bahaddin Paslı Kültür ve Sanatevi Rekonstrüksiyon Projesi ile Seydişehir Arasta Çarşısı Cephe Sağlıklaştırma ve İyileştirme Projesi Tarihi Kentler Birliği Koruma Özendirme Yarışması'nda "Proje Uygulama Ödülü"ne layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödülleri, İstanbul’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bahaddin Paslı Kültür ve Sanatevi’nin restore edilerek, kültür evi olarak gençlerin hizmetine sunulduğunu kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir Belediyemiz tarafından kamulaştırması yapılarak Hacı Seyitali Mahallesi Türbe Camisi karşısında metruk durumda bulunan tarihi ev yeniden aslına uygun olarak restore edilerek ilçeye kazandırıldı. İlçeye kazandırılan, içerisinde kütüphane, grup çalışma odaları, etüt salonları, resim ve ebru sanatı gibi sanat alanları ile akıl zeka oyunlarının yer aldığı, sanatevimiz Seydişehir’imizin yarınlarını inşa ve ihya edecek olan gençlerimizin hizmetine sunduk. Yine Seydişehir’in tarihi ve kütürtünü yansıtan Seydişehir Arasta Çarsısı Cephe Sağlıklaştırma ve İyileştirme Projesini tamamlayarak Arasta Çarşısının yaşatılması noktasında Konya Valiliği ile birlikte 150 adet dükkanın çalışmasını 3 Etap halinde tamamlayarak hayata geçirdik” ifadeleri kullandı.

Büyük başarıların büyük hedeflerle geldiğini de ifade eden Tutal, “Hedefimizi her zaman büyük tutuyoruz. Vizyonumuz insanlığa hizmet etmenin yanında Seydişehir kültürü ve tarihini yaşatmaktır. Seydişehir’i inşa etmektir. Büyük başarılar her zaman, büyük hayaller ve hedeflerle birlikte gelmiştir. Seydişehir’imiz adına büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Bu hedeflerimiz doğrultusunda yeni yatırımlarının önünü açarak istihdam oluşturmaya, katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Yeni başarılara, yeni hedeflere birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bizleri bu ödüle layık gören herkese teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyorum Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.