Tarife değişikliğiyle daha ucuza konuşun

Tarife değişikliğiyle daha ucuza konuşun
Tarife değişikliği ile çok daha ucuza konuşulabileceğini ifade eden uzmanlar, taşınabilir internet kullanımında da bazı noktalara dikkat edilmemesi halinde beklenmedik faturalarla karşılaşılabileceğini ifade etti.
Teknolojinin gelişmesi ile birlikte cep telefonunda da her geçen gün yeni bir model çıkıyor. Yeni modeller çıktıkça bir önceki modelin fiyatı da neredeyse yarı yarıya düşüyor. Yaygın olarak kullanılan cep telefonu için GSM operatörleri de çeşitli kampanyalar yaparak daha çok müşteri çekmeye çalışıyor. Uzmanlar, daha ucuza görüşebilmek için GSM operatöründen ziyade kullanılan tarifeye dikkat etmek gerektiğini belirtiyor.

100 TL’YE DE 3 BİN TL’YE DE TELEFON VAR

Cep telefonu satışlarının normal seyrinde devam ettiğini söyleyen Cin Cin Elektronik Mağaza Müdürü Şafak Özdemir, vatandaşın bir telefonu satın alacağında sağlamlığının yanında hesaplı olmasına ve özelliklerine de dikkat ettiğini söyledi. Cep telefonlarının artık sadece konuşma amaçlı kullanılmadığını ifade eden Şafak Özdemir, “Müşterimize 100 TL’den 3 bin TL’ye kadar ulaşan fiyat aralığında cep telefonu sunabiliyoruz. Müşteri de hem hesabına uygun olanı hem de özellikleri açısından ihtiyacını karşılayabilecek olanı tercih ediyor” dedi.

RADYOLU TELEFONLARDAN ÖTV ALINIYOR

Cep telefonları artık sadece konuşma özelliği için değil, yan özellikleri için de tercih edildiğine dikkat çeken Şafak Özdemir, “Radyo, müzik çalar, kamera, bluetooth gibi özellikler cep telefonunda aranan başlıca özellikler arasında yer alıyor. Ancak son dönemde radyolu telefonlardan ÖTV alınmaya başladı. Bunun da göz ardı edilmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Cep telefonları ile ilgili önemli bir ayrıntının da son bir yıl içerisinde yaygınlaşan 3G teknolojisi olduğunu bildiren Özdemir, birçok insanın 3G özelliğini bilmediğini, bazılarının da bildiği halde bu teknolojiyi kullanmadığını belirtti.

TARİFE DEĞİŞİKLİĞİYLE DAHA UCUZA KONUŞMAK MÜMKÜN

Cep telefonunun yaygın olarak kullanılıyor olmasına rağmen bir çok insanın kullandığı GSM operatörünün kendisine sunduğu fiyat avantajlarından ve tarife imkanlarından yararlanamadığını dile getiren Şafak Özdemir, tarife değişikliği yaparak daha ucuza konuşmanın mümkün olduğunu bildirdi. Görüşme ücretlerinin GSM operatörüne göre değiştiğini ancak, her GSM operatörünün kişinin arama yönlerine göre kampanyalar düzenlediğini bildiren Özdemir, “Cep telefonu faturasının yüksek olduğundan veya görüşmelerde daha çok kontör harcadığını düşünen vatandaşlar, kendi GSM operatörleri ile ilgili bir müşteri hizmetleri servisine başvurarak bu sorunlarını çözebilirler. Vatandaş öncelikle hangi yönlerle daha çok konuştuğunu belirlemeli. Çünkü kullanım alanına göre GSM operatörlerinin farklı tarifeleri var. Günümüzde ise halen 2000 yılının tarifesini kullanan vatandaşlarımız var. Hiçbir ücret ödemeden yapılacak olan bu tarife değişikliği ile çok daha ucuza görüşme yapabilmek mümkün” diye konuştu.

TAŞINABİLİR İNTERNET KULLANIMINA DİKKAT!

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak internet kullanımının yaygınlaştığını ve taşınabilir internetin de yaygınlaşmaya başladığını kaydeden Cin Cin Elektronik Mağaza Müdürü Şafak Özdemir, taşınabilir interneti daha çok taşınabilir bilgisayarı olanların tercih ettiğini bildirdi. Taşınabilir internet kullanımında da dikkat edilecek hususlar olduğunu vurgulayan Şafak Özdemir, “Taşınabilir internet kullanımında size verilen kotayı aşmamaya dikkat edin. Kullandığınız modemi bilgisayarınıza taktığınızda ve internet kullanıcı sayfanız açıldığında günlük kullanımımızın, toplam kullanımınız ve limiti aşmadan ne kadar daha kullanabileceğiniz konusunda size bilgi verilmektedir. Bu bilgileri önemsemeli ve kotanızı aşmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi halde beklemediğiniz kadar yüksek faturalar ile karşılaşabilirsiniz” diyerek uyarılarda bulundu.

RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.