Tarhan’ın Mavi Düşler Sokağı isimli kitabı çıktı

Tarhan’ın Mavi Düşler Sokağı isimli kitabı çıktı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tarhan’ın “Mavi Düşler Sokağı” adlı kitabı Çimke Yayınevi’nden çıktı.

Kırmızı bir otobüs, elma şekeri, mavi bisiklet, cam kenarında bekleyen bir menekşe ile herkesin hatırlamak isteyeceği anılarını akla getiren; kimi bir insana, kimi kar tanesine, kimi hacmine bakmadan uğur böceklerine cümlelerce selam eden hikâyelerin yer aldığı bir eser “Mavi Düşler Sokağı.” Seneler evvel kaybedilen oyuncakları, çocukluğumuzun siyah beyaz televizyonunu, asla erimesin dediğiniz kardan adamı satırların arasında bulmanın keyfini yaşayacağınız eser, seçkin kitapçılarda ve online kitap satış noktalarında.

GELENEKSEL DEĞERLERİMİZ HATIRLATILIYOR

Mavi Düşler Sokağı kitabıyla dijital teknolojinin yaygınlaşmasıyla sarmal içinde kaybolan kişilere (gençlere) geleneksel değerlerimizi hatırlatmak istediğini dile getiren Prof.Dr. Ahmet Tarhan, şunları söyledi: “Kitapta eski bir çarşıya, unutulmuş bir geleneğe; hayatınızın içinden tanışık olduğunuzu düşüneceğiniz karakterlerle bir kez daha bakacak, hatırlayacağınız anılar eşliğinde kendinizi Konya’nın sokaklarında gezinirken bulacaksınız. Belki de okuyacağınız bir hikâyenin hatırına bu sokakların tecrübesini, yaşı yarım asırdan fazla olan bir ağacın gölgesini, daha önceden hiç dikkatinizi çekmemiş dükkanları, simitçi tezgahlarını ve kendinizi içinde gezinirken bulacağınız parkları yeniden seveceksiniz. Mavi Düşler Sokağı kitabımda paylaşmak, yardımseverlik, samimiyet, büyüklere saygı gibi temel değerlere vurgu yaptım. Gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kurgulanan öykülere yer verildi. Konya’nın günümüz ve tarihi sokaklarında okuyucuları yolculuğa çıkarmayı hedefledim. Etrafımızda hiç dikkate almadığımız nesnelere farklı bir bakış açısıyla sunmayı gayret ettim. Şimdinin ve geleceğin gençlerine 1990’lı yılların hayat biçimini öğrenmeleri ve yaşamaları için bir zaman yolculuğuna çıkararak geleceğe miras bir eser ortaya koymak istedim.”  

MESUT TURAN

1-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.