Tapu işlemleri evden yapılabilecek

Tapu işlemleri evden yapılabilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yılla birlikte tapu işlemlerinde elektronik işlemleri genişletiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla, tapu işlemlerini hızlandırmak ve personelin iş yükünü hafifletmek amacıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde yeni çalışmalar sürdürülüyor. Yeni yılda uygulamasına başlanacak e-ipotek ile tapu müdürlüklerinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Ordu Yardımlaşma Kurumu, Tarım Kredi Kooperatifleri ile Ziraat Bankasının zirai kredilerine ilişkin düzenlenen onama ipotek işlemlerinde taşınmaz malikinin tapu müdürlüğüne müracaatına gerek kalmadan, elektronik ortam üzerinden ilgili kurumun talebiyle işlemler gerçekleşecek.

HACİZ İŞLEMLERİ DE YAPILACAK

E-haciz uygulamasıyla 2015’te, kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemler daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılanacak. Gelecek yıl teknolojiyle beraber güvenli bir şekilde sanal post sistemi kullanılarak kredi kartıyla tapu harç ve döner sermaye ücretleri ödenebilecek, banka ve ATM’lerde sıra beklemenin önüne geçilerek kaybı azaltılacak.

TKGM tarafından gerçekleştirilen mülkiyet hakkının devrini içeren alım satım işlemlerinde, alıcı ve satıcının birlikte protokol imzalanan TAKASBANK’tan talep etmesi halinde, alım satım bedelinin güvenli bir yöntemle el değiştirmesini sağlamak için, satış bedellerinin TAKASBANK aracılığıyla ödenmesi düzenlendi ve 2015 yılı içerisinde uygulamaya geçilecek.

MESAJLA E TAHSİLAT

Yetki Alanı Dışı Tapu İşlemleri uygulamasıyla tapu işlemlerinin taşınmazın bulunduğu tapu müdürlüğü dışında ilgililerine, uygun herhangi bir tapu müdürlüğünden karşılanması da mümkün hale getirildi. Tapu müdürlüklerinde, işlem harç ve döner sermaye ücretleri ile bilgilendirme SMS yoluyla yapılarak, e-tahsilat işlemi gerçekleştiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.