Tanıtım bütçesini kısmayan kazanır

Tanıtım bütçesini kısmayan kazanır

Tüyap Konya Fuarcılık AŞ. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, tanıtım ve reklam bütçesini kısmayan firmaların krizden daha güçlü çıkacağını söyledi


Ersözlü yaptığı açıklamada, her ekonomik kriz gibi mevcut krizin de başladığını, devam ettiğini ve bir noktada sona ereceğini belirtti. 
Yılın ilk çeyreğinden itibaren piyasalarda yükselme başlayacağını dile getiren Ersözlü, mevcut kiriz içinde tüm sektörlerde faaliyet gösteren firmaların satış kanallarını artırmak için pazarlama argümanlarına ağırlık vermeleri gerektiğini anlattı. 
''Tanıtım ve reklam bütçesini kısmayan firma krizden daha güçlü çıkacaktır'' diyen Ersözlü, böyle davranan firmaların krizden yara almadan, pazar paylarını artırmış olarak çıkacaklarını; pasif davranan, içine kapanan, işçi çıkaran firmaların ise kayba uğrayacağını ifade etti. 
Bu dönemde firmaların daha agresif satış ve pazarlama politikalarına yönelmesi, yeni müşteriler bulması gerektiğini anlatan Ersözlü, şunları kaydetti: 
''Ekonomik kriz etkisini giderek kaybedecek, muhtemelen 2010 yılında krizin etkisi büyük oranda ortadan kalkacaktır. Ekonomik krizde fuarlar, yeni müşteriler kazanmak ve eski müşterilere güven vermek için daha da önemli hale geldi. Bu nedenle firmaların fuar için bütçe ayırmaya da özen göstermeleri gerekiyor. 
Yaşadığımız krizde 2001 krizinden farklı olarak yurt dışına mal satamıyoruz, çünkü yurt dışındaki kriz ülkemizdekinden daha ağır seyrediyor. Bu noktada yapılması gereken, üretilen malların içi piyasada tüketilmesini sağlamaktır. Bu da yapılacak reklam ve tanıtımlar ile olacaktır.'' 
Ersözlü, fuarcılık sektörünün, krizi kazasız belasız atlatmak isteyen firmalar için en önelli argüman olduğunu, firmaların fuarlara katılarak daha fazla reklam ve tanıtım yapması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.